Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lionel Messi avslutade målskyttet för FC Barcelona

- 09/04/2011, 22:01 -
La liga
1 av 3

Vad ska man säga? Det är svårt att undkomma att Messi just nu är världens bäste fotbollsspelare. Trots en relativt medioker match gjorde han ändå två mål och spelade fram ytterligare ett.

MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

Fotboll
2 av 3

Xavi var långt i från på topp i kvällens match mot Almeria. Men ändå fick Barcelona med sig de tre poängen från Camp Nou.

MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

La liga
3 av 3

Här firar Barcelonaspelarna att de nu har åtta poängs ledning i toppen av La Liga.

MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

Barcelona fortsätter att plocka hem trepoängare, men lördagskvällens seger satt hårt inne.

BARCELONA. Matcher där Barcelona är involverade brukar ha en tendens att bli förutsägbara tillställningar. Katalanerna tar allt som oftast kommandot direkt från avspark och tjatar ut sina motståndare med total dominans av bollinnehavet.

Så blev även lördagskvällens match men med ett stort och underhållande inslag. Tabelljumbon Almeria tog iskallt ledningen i den 50:e matchminuten.

En bortaledning som innebar att Barcelona fick pressa, trycka och spela ut hela sitt register för att lyckas vända på steken. Men vad än hemmalaget kastade mot de drygt tio försvarande Almeriaspelarna fick de inte hål på bortalaget.

Skotten ven utanför. Lionel Messi trampade vatten. Xavis millimeterprecisa passningar lös med sin frånvaro och Andres Iniesta stod inte att känna igen.

Dock skulle, i vanlig ordning, Barcelona lyckas få till en vändning. Men det krävdes att den lille argentinaren plockade fram trollstaven och började viska ramsor för att de tre poängen skulle bärgas.

Messi gjorde först sitt 28:e mål från straffpunkten och lobbade sedan in ett inlägg som den unge Thiago slutligen kunde nicka in i mål. Därefter fastställde den lille argentinaren slutresultatet till 3-1.

De tre poängen ger nu Katalonien andrum inför nästa helgs gigantmöte mot Real Madrid. Den stora plumpen från lördagskvällens drabbning är att Javier Mascerano missar el Clasico efter att dragit på sig sitt femte gula kort för säsongen.