Lehmann släppte in ett mål mot Premier League-nykomlingarna Blackpool.
Lehmann släppte in ett mål mot Premier League-nykomlingarna Blackpool. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX

Lehmann en vinnare i comebacken

41-åringen vaktade målet i Arsenals 3-1-seger mot Blackpool.

Matchfakta:

Mål: 0-1 (18) Abou Diaby, 0-2 (21) Emmanuel Eboué, 1-2 (52) Gary Taylor-Fletcher, 1-3 (76)Robin van Persie

Varningar:

Blackpool: Keith Southern, Stephen Crainey

Arsenal: Abou Diaby, Jack Wilshere

Arena: Bloomfield Road

BLACKPOOL. Jens Lehmann, som la av förra säsongen, tvingades hoppa in och vakta målet mot Blackpool efter att Manuel Almunia blivit skadad på uppvärmningen.

Tysken fick se Abou Diaby göra 1-0 efter 18 minuter och kort därefter utökade Emmanuel Eboué ledningen.

Blackpool gav inte upp och reducerade i den andra halvleken genom Gary Taylor-Fletcher.

Nykomlingarna fortsatte pressa på och skapade ett par farliga lägen men lyckades inte överlista den 41-årige veteranen.

När Robin van Persie gjorde 3-1 med kvarten kvar av matchen var det kört för "The Seasiders".

Londonklubben är nu sju poäng bakom serieledarna Manchester United, men har en match mindre spelad. Dessutom möts klubbarna om några veckor.

Se Diabys 1-0-mål

Eboué gjorde 2-0

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Hurtig missar säsongen av "personliga skäl"

Lina Hurtig blir borta resten av säsongen.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.