Edvin van der Saar bevisade den gamla devisen att "gammal är äldst" när United vann borta mot Chelsea.
1 av 5
Edvin van der Saar bevisade den gamla devisen att "gammal är äldst" när United vann borta mot Chelsea. - Foto: Alastair Grant/AP/SCANPIX
Rio Ferdinand gallskriker åt halvmiljardsmannen Fernando Torres.
2 av 5
Rio Ferdinand gallskriker åt halvmiljardsmannen Fernando Torres. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX
United gick segrande ur den första kvartsfinalen på Stamford Bridge. Stor matchhjälte blev då Wayne Rooney.
3 av 5
United gick segrande ur den första kvartsfinalen på Stamford Bridge. Stor matchhjälte blev då Wayne Rooney. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX
Chelsea skulle, klart och tydligt, haft en straff under kvartsfinalens första drabbning.
4 av 5
Chelsea skulle, klart och tydligt, haft en straff under kvartsfinalens första drabbning. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX
Torres har inte bara press från medspelare och Chelseasupportrar - utan även krav från ovan. Roman Abramovic prestigevärvning måste lyckas.
5 av 5
Torres har inte bara press från medspelare och Chelseasupportrar - utan även krav från ovan. Roman Abramovic prestigevärvning måste lyckas. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX

Historien upprepar sig på "Theater of Dreams"?

Det klassiska uttrycket "historien upprepar sig" kan vara på mångas läppar under matchen på Old Traffords gräsmatta i kväll. Men, Carlo Ancelotti, vet hur man stör de "Röda djävlarna" från Manchester.


Den historiska grästuvan

Det är inte många fotbollsentusiaster som kan ha missat den nu klassiska grästuvan i Moskva.

Det vankades straffläggning i finalen mellan Chelsea och Manchester United 2008. Londonsonen John Terry fick möjligheten att skjuta sitt älskade "The Blues" till den största segern en fotbollsklubb kan få uppleva.

Vänsterfoten träffade marken. Högerfoten träffade bollen. Bollen träffade stolpen. Och verkligheten träffade John Terry över känslocentret i hjärnan. Tårarna visste ingen hejd och drömmen var över.

Nu har lagkaptenen sin chans att få utkräva en revansch. Men räkna med att Stretford End lobbar fram dängorna från det förra decenniet.

"Viva John Terry
Viva John Terry
Could've won the cup
but he fucked it up
Viva John Terry
"

MANCHESTER. Under tisdagskvällen drabbar två av de brittiska öarnas mest moderna rivaler samman på Old Trafford.

Men trots att Chelsea, under modern tid, gått från att vara en slagpåse av rang till en up-to-date och ständigt uppgraderad maskin, så är det United som äntrar matchen med historien i ryggen.

Statistiken talar för United

Sir Alex Fergusons mannar har endast släppt in två mål på åtta matcher under turneringen. Laget har förvisso endast mäktat med nio framåt, men ett av dessa var den ack så viktiga bredsidan från upprorsmakaren Wayne Rooney på Stamford Bridge.

Den norske skandaldomaren, Tom Henning Øvrebø, gäckade i minnet på många Chelseasupportrar när hemmalaget undgick att få en straff i slutminuterna. Den moderna historien är fylld av märkliga händelser och stora överraskningar. Man behöver inte blicka längre än till Chelseas avbytarbänk.

Att jaga  Champions League-pokaler är ingen ny erfarenhet för Carlo Ancelotti. Inte heller kvällens motståndare.

"Det magiska hårsvallet"

Manchester United må vara obesegrade på hemmaplan i slutspelet sen 2005, men då var det just Ancelotti som plockade med sig en halv grästuva hem från "Theater of Dreams". Då vann AC Milan med 1-0 genom argentinaren Hernan Crespo.

På den tiden hade Crespo det där magiska hårsvallet som ännu inte falnat till gråskala. Det var länge sen - väldigt länge sen.

Förutsättningarna

United kommer till spel med en nästintill frisk trupp. John O'shea återvände till startelvan i helgens seger över Fulham och den enda liraren som saknas är Darren Fletcher. Harmoni råder i gruppen. Premier League är på väg att bärgas, till helgen stundar en mäktig semifinal i FA-cupen mot Manchester City på Wembley. Förutsättningarna för en deja vu från 1999 finns där.

Roman Abramovich senaste prestigevärvning ser håglös ut. Med en fullständig avsaknad av självförtroende springer halvmiljardsmannen Fernando Torres och längtar efter svunnen tid och gammal form.

Men de moderna tiderna kräver resultat per omgående. Och i kväll får han chansen att punktera Uniteds magiska historia.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

2 timmar sedan
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

2 timmar sedan
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

3 timmar sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

3 timmar sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.