Den gamla sovjetstaten har på senare år vuxit fram som en stormakt även inom fotbollsvärlden. Här är Sjachtars ultramoderna skrytbygge till hemmaarena.
1 av 2
Den gamla sovjetstaten har på senare år vuxit fram som en stormakt även inom fotbollsvärlden. Här är Sjachtars ultramoderna skrytbygge till hemmaarena. - Foto: Efrem Lukatsky/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Efrem Lukatsky/AP/SCANPIX

Barças transportsträcka går via sovjetiskt annex

Barcelonas väg mot fyra stundande el Clasico går genom ett på förhand slaget Sjachtar Donetsk.


De fyra klassikerna

Den 16 april spelas ligaklassikern. Då drabbar Real Madrid samman med Barcelona inför Santiago Bernabeu.

Därefter väntar final i Copa del Rey som äger rum den 20 april. Just den drabbningen spelas inför Mestallas otroligt branta läktare.

Och som om det inte är nog, kommer de två antagonisterna även spela två semifinaler i den största turneringen av dem alla - Champions League. Dessa spelas 27 april samt 3 maj.

DONETSK. Drabbningen mellan Sjachtar Donetsk och FC Barcelona faller in i den där gamla kategorin av "transportsträckor inte värda att åka". Hemmafansen har inte mod nog att hoppas - och Barca har inte mod nog att våga.

Matchen mellan den iberiska halvön och den ukrainska slätten kommer att bli en slätstruken historia. Yaroslav Rakytskyy som gjorde det enda målet på Camp Nou ska, trots sin unga ålder, försöka mäkta med fyra mål på Barcelona.

Och det mot ett Barcelona som är odiskutabelt det bästa laget fotbollsvärlden skådat på den här sidan 90-talets holländska Milan.

Blickarna är vända hemåt

Det som står klart är att katalanerna blickar fram mot de galnaste 20 dagarna modern fotboll kanske någonsin skådat. Fyra el Clascio som avgör säsongen. Hur ska då Kataloniens stolthet hålla fokus i ett före detta sovjetiskt annex?

Pep Guardiola kommer vara nöjd med en 2-0 förlust. Till och med 4-1. Nyckeln är att ta sig vidare utan skador. Utan att någon av stjärnorna behöver förta sig.

Mer än gärna får Sjachtar föra spelet och äntligen få slut på Guardiolas makalös svit. Tränaren för Kataloniens stolthet har sedan han tillträdde posten inte förlorat kampen om bollinnehavet.

Drabbningen är en transportsträcka av modell större. Frågan är bara hur pass lång väg det ändå blir för Barcelona i lagets strävan mot semifinalspelet?

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.