Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Barças transportsträcka går via sovjetiskt annex

- 12/04/2011, 14:03 -
Den gamla sovjetstaten har på senare år vuxit fram som en stormakt även inom fotbollsvärlden. Här är Sjachtars ultramoderna skrytbygge till hemmaarena.
1 av 2

Den gamla sovjetstaten har på senare år vuxit fram som en stormakt även inom fotbollsvärlden. Här är Sjachtars ultramoderna skrytbygge till hemmaarena.

Efrem Lukatsky/AP/SCANPIX

2 av 2

Efrem Lukatsky/AP/SCANPIX

Barcelonas väg mot fyra stundande el Clasico går genom ett på förhand slaget Sjachtar Donetsk.

DONETSK. Drabbningen mellan Sjachtar Donetsk och FC Barcelona faller in i den där gamla kategorin av "transportsträckor inte värda att åka". Hemmafansen har inte mod nog att hoppas - och Barca har inte mod nog att våga.

Matchen mellan den iberiska halvön och den ukrainska slätten kommer att bli en slätstruken historia. Yaroslav Rakytskyy som gjorde det enda målet på Camp Nou ska, trots sin unga ålder, försöka mäkta med fyra mål på Barcelona.

Och det mot ett Barcelona som är odiskutabelt det bästa laget fotbollsvärlden skådat på den här sidan 90-talets holländska Milan.

Blickarna är vända hemåt

Det som står klart är att katalanerna blickar fram mot de galnaste 20 dagarna modern fotboll kanske någonsin skådat. Fyra el Clascio som avgör säsongen. Hur ska då Kataloniens stolthet hålla fokus i ett före detta sovjetiskt annex?

Pep Guardiola kommer vara nöjd med en 2-0 förlust. Till och med 4-1. Nyckeln är att ta sig vidare utan skador. Utan att någon av stjärnorna behöver förta sig.

Mer än gärna får Sjachtar föra spelet och äntligen få slut på Guardiolas makalös svit. Tränaren för Kataloniens stolthet har sedan han tillträdde posten inte förlorat kampen om bollinnehavet.

Drabbningen är en transportsträcka av modell större. Frågan är bara hur pass lång väg det ändå blir för Barcelona i lagets strävan mot semifinalspelet?