Frank Lampard drar in 3-1 till Chelsea. Ett resultat som även blev slutresultatet. - Foto: SIMON DAWSON/AP/SCANPIX

Chelseaseger med en mållös Torres

Fernando Torres start i Chelsea har varit allt annat än en succé. Bedrövelsen blev än värre trots dagens seger för mästarna borta mot West Bromwich.

WEST BROMWICH. Anfallaren Fernando Torres, som inte gjort mål på sina elva första matcher efter den rekorddyra övergången från Liverpool till Chelsea, fick mottaga enorm kritik efter kvartsfinalförlusten mot Manchester United och var nu tillbaka som sin rättmättiga plats invid Carlo Ancelottis sida.

I vägen för Chelseas del stod West Bromwich, som hittat en oanad extra växel efter att Roy Hodgson tagit över rodret. Och hemmalaget skulle även ta ledningen i drabbning med mästarna. Peter Odemwingie rakade, på klassiskt målskyttemanér, in en lobb bakom Peter Cech.

Men kort därefter drog den för dagen grönklädda maskinen igång. Chelsea bombarderade ner för The Baggies vänsterkant. Gång efter annan fick Ashley Cole och Florent Maluda en asfalterad Autobahn att löpa längs med. Det taktiska misstaget skulle även kosta hemmalaget dess ledning.

Först var Didier Droga framme och gjorde 1-1. Sen var landsmannen Salomon Kalou bra med och tryckte in 2-1. Och precis innan halvtidsvilan utökade den hårt kritiserade mittfältaren Frank Lampard ledningen med ett distinkt skott.

Andra halvlek blev i vanlig ordning en lång transportsträcka. Motorvägen på vänsterkanten var intakt och Chelsea på tryckningar fortsatte utan något som helst gensvar. Men inga fler mål kom till, trots att Fernando Torres återigen fick ett par minuter på sig.

Närmast var den spanske världsmästaren när han enkelt rundade West Broms målvakt. Men när bollen väl rullade över mållinjen flög även linjedomarens flagga upp och Torres har nu spelat tolv matcher utan att stänka in ett mål.