Manchester City besegrade rivalen Manchester United med 1-0 på Wembley och är klara för final i FA-cupen. - Foto: Lefteris Pitarakis / AP / SCANPIX

Carricks hjärnsläpp sänkte United

Michael Carricks bjudning till Yaya Touré gav segern till Manchester City.

LONDON. Både Manchester City och United saknade sina största kanoner när rivalerna drabbade samman på Wembley i FA-cup-semifinalen under lördagskvällen.

Citys lagkapten Carlos Tevez var borta på grund av en lårskada. Och Uniteds Wayne Rooney var avstängd och fick bevittna derbynederlaget från läktaren.

Manchester United tog tag i taktpinnen och dikterade villkoren i inledningen av matchen, men det gav ingen utdelning. Bland annat missade anfallaren Dimitar Berbatov två solklara lägen som borde ha blivit mål.

Med lite återvunnen kämparglöd reste sig City och åt sig in i matchen. Efter ett par lägen skapade av Mario Balotelli och Yaya Touré var det ett hungrigt City som gick till halvtidsvila.

De himmelsblå spottade upp sig ytterligare och spelade i ett ursinnigt tempo i den andra halvleken.

Carrick fick hjärnsläpp

Citys höga press skulle ge utdelning då målvakten Edwin van der Sar missade i en rensning som hamnade hos den egna försvararen Michael Carrick.

Carrick fick ett totalt hjärnsläpp och spelade bollen rakt i gapet på Yaya Touré som bröt sig mot mål och enkelt kunde rulla in bollen under van der Saar i den 52:a minuten.

United skulle få fortsätta jobba i en ordentlig motvind då trotjänaren Paul Scholes drog på sig ett rött kort i den 72:a minuten efter en vårdslös tackling med dobbarna rakt på Pablo Zabaletas lår.

"The Red Devils" lyckades inte jobba sig tillbaka och fick se sig besegrade av värsta rivalerna med uddamålet.

Trots att Manchester City blev klara för final i FA-cupen kunde inte anfallaren och problembarnet Mario Balotelli hålla sig i schack.

Direkt efter slutsignalen sökte han sig till United-spelarna och sa något som gjorde Rio Ferdinand och hans lagkamrater mäkta förbannade.

Vilka Manchester City får möta i finalen avgörs i morgon då Bolton och Stoke gör upp om den sista finalplatsen 16.00 under söndagen.