Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lazio bet sig fast i jakten på Champions League

- 17/04/2011, 17:18 -

Imponerade borta mot Catania.

Ett av årets största överraskningslag i Serie A - Lazio - gjorde mer än vad som behövdes för att klänga sig kvar i jakten på nästa upplaga av Champions League.

Efter 4-1 borta mot Catania har man nu tre poäng upp till trean Inter och fyra poäng ner till femman Udinese som dock har en match mindre spelad.

Som så ofta förr var det den livsfarliga trion Hernanes, Sergio Fioccari och Mauro Zarate som låg bakom segern med varsitt mål. Även Stefano Mauri kom med i målprotokollet för romarna.

Trepoängaren innebär dessutom att Lazio med stor sannolikhet satt spikan i Roma-kistan. Romas 2-3-förlust mot Palermo under lördagen innebär att man nu har hela sju poäng upp till Lazio med endast fem omgångar kvar av Serie A.

För Juventus går det lika uselt. Efter 0-0 mot Fiorentina så är man sjua, en poäng bakom Roma.

Under lördagen lekte Milan - utan avstängde Zlatan - hemma mot Sampdoria och vann med 3-0 efter mål av Seedorf, Cassano och Robinho. Samtidigt förlorade Inter borta mot Parma med 0-2. Regerande mästarna är nu åtta poäng bakom Milan.

Napoli ser ut att bli det enda hotet mot Milan med bara fem omgångar kvar. Under söndagskvällen tar de emot Udinese hemma på San Paolo - en seger innebär tre poäng upp till Milan och ligan lever.