Lazio bet sig fast i jakten på Champions League

Imponerade borta mot Catania.


Ett av årets största överraskningslag i Serie A - Lazio - gjorde mer än vad som behövdes för att klänga sig kvar i jakten på nästa upplaga av Champions League.

Efter 4-1 borta mot Catania har man nu tre poäng upp till trean Inter och fyra poäng ner till femman Udinese som dock har en match mindre spelad.

Som så ofta förr var det den livsfarliga trion Hernanes, Sergio Fioccari och Mauro Zarate som låg bakom segern med varsitt mål. Även Stefano Mauri kom med i målprotokollet för romarna.

Trepoängaren innebär dessutom att Lazio med stor sannolikhet satt spikan i Roma-kistan. Romas 2-3-förlust mot Palermo under lördagen innebär att man nu har hela sju poäng upp till Lazio med endast fem omgångar kvar av Serie A.

För Juventus går det lika uselt. Efter 0-0 mot Fiorentina så är man sjua, en poäng bakom Roma.

Under lördagen lekte Milan - utan avstängde Zlatan - hemma mot Sampdoria och vann med 3-0 efter mål av Seedorf, Cassano och Robinho. Samtidigt förlorade Inter borta mot Parma med 0-2. Regerande mästarna är nu åtta poäng bakom Milan.

Napoli ser ut att bli det enda hotet mot Milan med bara fem omgångar kvar. Under söndagskvällen tar de emot Udinese hemma på San Paolo - en seger innebär tre poäng upp till Milan och ligan lever.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?