Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dags för Ferguson att rensa i leden

- 19/04/2011, 13:08 -
Sir Alex Ferguson kan få jubla stort när han summerar säsongen. Liverpool kan äntligen ha blivit ifrånsprungna.
1 av 3

Sir Alex Ferguson kan få jubla stort när han summerar säsongen. Liverpool kan äntligen ha blivit ifrånsprungna.

Alastair Grant/SCANPIX

Ferguson står inför en jobbig sommar.
2 av 3

Ferguson står inför en jobbig sommar.

Tom Hevezi/AP/SCANPIX

Alex Ferguson kan komma att sälja av ett gäng spelare under sommarens Silly Season.
3 av 3

Alex Ferguson kan komma att sälja av ett gäng spelare under sommarens Silly Season.

Alastair Grant/AP/SCANPIX

Manchester Uniteds legedariske manager medger nu att ett koppel av spelare kan komma att lämna klubben under sommaruppehållet.

MANCHESTER. Manchester United är på god väg att ro hem sin 19:e ligatitel. Laget behöver endast 13 poäng på sina sista sex matcher för att äntligen "knock off Liverpool from their fucking perch".

Men det betyder inte att mannen med den röda näsan redan börjar planera för nästa säsong. Sammanlagt sex spelare riskerar att få lämna klubben under sommaruppehållet.

– Det är hemskt att behöva erkänna, men man kan inte vara sentimental i mitt jobb, konstaterar Alex Ferguson för The Sun.

Det ryktas bland annat om att Owen Hargreaves inte får förlängt kontrakt på grund av sina enorma skadeproblem. I år har Fergusons tidigare gunstling endast spelat en match i ligan.

Dessutom tyder mycket på att den kontroversiella Michael Owen kan få ta sitt pick och pack och lämna United.

Att det sedan, i vanlig ordning, måste säljas av ett gäng mindre duktiga talanger är inget som chockerar. Den evigt snedsparkande Tomasz Kuszczak och hårdskjutande Darren Gibson kan mycket väl få lämna. Men att även United-trogne Wes Brown kan vara på väg bort är något som upprör Ferguson.

Det kom till den punkten att jag var skräckslagen över att prata med Phil Neville och Nicky Butt och berätta att de inte skulle spela. Det var inte rättvist mot dem eftersom de var bra spelare. När det var dags att låta dem gå visste jag att jag klippte av riktigt viktiga lojala band och det kändes inte bra, säger han angående att Manchester-legendarer någon dag måste lämna skeppet.