Tisdag 19 Okt
Stockholm

Lagkaptenen sågar det egna laget vid fotknölarna

– Klubben måste fatta ett beslut. Antingen vinner vi eller så utvecklar vi talanger, säger lagkaptenen, Cesc Fabregas.
1 av 3
– Klubben måste fatta ett beslut. Antingen vinner vi eller så utvecklar vi talanger, säger lagkaptenen, Cesc Fabregas. Foto: Matt Dunham/SCANPIX
Kan katalanen vara på väg tillbaka till Barcelona månne?
2 av 3
Kan katalanen vara på väg tillbaka till Barcelona månne?. Foto: MANU FERNANDEZ/SCANPIX
3 av 3

Arsenal ser ut att gå ytterligare en säsongavslutning till mötes utan några pokaler eller sköna skalper. Detta är något som fått Cesc Fabregas att se rött och kräver nu förändring.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Cesc Fabregas:

Född: 4 maj 1987 i Arenys de Mar, Spanien.

Då: Började karriären i Barcelonas ungdomslag, men blev värvad av Arsenal som 16-åring. 2008 utsågs Fabregas till lagkapten i Arsenal.

Nu: Menade att det var hans fel att Arsenal blev utslagna av Barcelona i Champions League eftersom han spelade skadad. Och kort därefter gick spelaren ut och kritiserade klubbens oförmåga att vinna några pokaler.

LONDON. Trots en cementerad andraplats och gediget spel råder det inte lugn och ro i London Conley. Hela havet stormar kring ett välsmort men dysfunktionellt lag.

The Gunners har haft mängder med lägen att knapra in på serieledarna Manchester United, men gång efter annan har de slarvat bort chanserna.

Igår bjöds de på nästa möjlighet efter att antagonisterna endast fick med sig 0-0 från St James' Park. Under onsdagskvällen ställs nu Arsenal mot ärkerivalerna från norra London - Tottenham Hotspurs. Och frågan är hur Arsene Wengers män kommer reagera på att ligan ännu inte är körd.

Vid seger över Spurs är The Gunners fyra poäng bakom Alex Ferguson. Med ett oavgjort resultat är de fortfarande med i diskussionen. En förlust, skulle däremot vara fullständigt ödesdigert.

– Nu måste klubben faktiskt börja göra ett par tuffa val, går samtidigt lagkaptenen och talismanen, Cesc Fabregas, ut och säger till brittiska medier.

– Vi spelar bra men vi vinner ingenting. Du uppskattar det när du mitt uppe i säsongen och kan konkurrera på många olika fronter. Men när man misslyckas ta det sista steget måste man ställa sig frågan. Ska vi vinna eller bara utveckla spelare?

Katalanens uttalanden spär naturligtvis på konspirationerna om att Barcelona kommer att lägga ett gigantiskt bud på sin förlorade son. Sommarens stora, och säkerligen utdragna, transferstory är i görningen.

Men sågningen av det egna laget är inte över där. Lagkaptenen fortsätter:

– När jag kom hit fick jag lära mig av "The Invincibles". De var bäst i världen. Nu är det bara Robin van Persie och jag som de yngre förmågorna kan söka stöd hos och lära sig av.

Fabregas är 23 år gammal, den holländska anfallaren är 27. Då återfanns lirare som Thierry Henry, Patrick Vieira, Dennis Bergkamp, Fredrik Ljungberg, Ashley Cole och Robert Pires i klubben.

Frågan är nu hur spelarna i det egna ledet kommer reagera på lagkaptenens välformulerade kritik. Kommer det en reaktion och en rejäl uppryckning, eller har nu all geist flugit ut genom fönstret? Svaret får vi förmodligen runt 22.30 under onsdagskvällen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela