1 av 2
- Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
Wayne Rooney var fullständigt lysande under dagens drabbning mot sin gamla klubb.
2 av 2
Wayne Rooney var fullständigt lysande under dagens drabbning mot sin gamla klubb. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX

United tog ett jättekliv mot ligatiteln

Manchester behövde ta ett gäng små steg för att besegra Everton på hemmaplan. Samtidigt tog de ett jättekliv mot ligatiteln.


United på väg mot titeln

Med fyra matcher kvar av årets säsong leder Manchester United med sex poäng. Chelsea och Arsenal jagar fanatiskt i underläge, men det återstår ändock två otroligt heta kamper.

Den första maj spelar Arsenal mot United på Emirates Stadium och sex dagar senare drabbar Fergusons mannar samman med Chelsea i vad som mycket väl kan bli en direkt avgörande match.

MANCHESTER. Sir Alex Ferguson kan vara en tränare som gång efter annan chockerar en hel fotbollsnation. Till dagens viktiga match hemma mot Everton ställde Manchester United upp med en något oväntad startelva.

Bland annat Nemanja Vidic, Patrice Evra och Ryan Giggs saknades från de elva som skulle bärga hem tre nya poäng. Men Fergusons chansning gick inte hem. Den höll snarare på att slå bakut.

Everton tog med sig den klassiska spelarbussen till Old Traffords magiskt fina gräsmatta. Med en köttig blå mur ströp de Uniteds offensiva ytor. Löpningarna i djupled kom i fel lägen, Wayne Rooneys frenetiska kamp blev fruktlös och Javier "Chicarito" Hernandez sprang sig blodig mot Phil Jagielka och Sylvain Distin.

Men Manchester United hade innan dagens match gjort drygt 18 procent av sina mål mellan minut 80 och 90. De sista tio minuterna som borde döpas om till något som anknyter till Sir Alex Ferguson.

Detta står än mer klart efter lördagens rysare. För återigen hade klockan tickat upp till minut 83. Och återigen kom ett förlupet inlägg in från högerkanten. Återigen hoppade en liten mexikan upp i luften och återigen hade Manchester United gnetat till sig en 1-0-seger i det absoluta slutskedet av matchen.

Och man kunde klart och tydligt höra vad segern betydde för de drygt 70 000 betalande gästerna på "Theater of Dreams" branta läktare. Lördagens vinst innebar tre poäng och med största sannolikhet även möjligheten att "knock Liverpool off their fucking perch".

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

3 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

igår 20:36
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.