Tisdag 20 Apr
Stockholm

Raúl: "Jag kommer alltid förbli en Madridista"

Raúl Gonzalez Blanco är den mest målskytten i Champions League. Nu under tisdagen kan det smälla igen, den här gången mot laget som var nära att värva Real Madrid-legendaren.
Raúl Gonzalez Blanco är den mest målskytten i Champions League. Nu under tisdagen kan det smälla igen, den här gången mot laget som var nära att värva Real Madrid-legendaren. Foto: PAUL WHITE/AP/SCANPIX

Real Madrid och Raúl Gonzalez har genom åren alltid nämnts i samma andetag. Nu, snart en säsong in på sitt nya liv berättar legendaren om sin tid Gelsenkirchen, att det vara nära en övergång till Manchester United och hur han njuter av sina nya supportrar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GELSENKIRCHEN. Raúl Gonzalez Blanco, spelaren, myten och Real Madrid-legendaren berättar i en längre intervju för Sid Lowe och tidningen The Guardian, exakt hur pass nära det var att han spelade av sin karriär på de brittiska öarna.

– Jag hade många alternativ i England. Bland annat visade Manchester United ett öppet intresse för mig, berättar mannen man lärt sig identifiera med den marängvita dressen från den spanska huvudstaden.

Men nu återfinns han som bekant i Schalke 04 blåa ställ. Och, enligt Raúl själv, är det en helt annan tillvaro i Bundesliga än vad La Liga kunde erbjuda.

– Här är det alltid 3 000 eller fler som följer med oss på bortamatcherna. Det hände aldrig i Spanien. Jag trivs utmärkt här i Tyskland och har redan en gång fått stå med fansen och sjunga efter en seger.

Men samtidigt är en spelare som fortfarande saknar sin gamla klubb. En klubb han kallar sin egen. En klubb som han för alltid kommer att följa.

– Real Madrid förändrade mitt liv och jag kommer alltid att vara en Madridista. Men det här beslutet var jag tvingad att ta om jag skulle fortsätta orka att spela fotboll.

Kommentera
Kopiera länk
Dela