Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tottenham i ny klassisk holmgång

- 23/04/2011, 17:57 -
Gareth Bale har inte varit riktigt lika lysande sen juluppehållet. Blixtfarten har försvunnit och hans soloraider på vänsterkanten blivit allt färre.
1 av 2

Gareth Bale har inte varit riktigt lika lysande sen juluppehållet. Blixtfarten har försvunnit och hans soloraider på vänsterkanten blivit allt färre.

Tom Hevezi/AP/SCANPIX

Den hårt kritiserande Roman Pavlyuchenko hittade äntligen nätet igen.
2 av 2

Den hårt kritiserande Roman Pavlyuchenko hittade äntligen nätet igen.

Tom Hevezi/AP/SCANPIX

Tottenham Hotspurs kan inte hålla sig borta från kaosartade matcher. Lördagens drabbning mot West Bromwich blev inte en riktigt lika episk tillställning som Londonderbyt, men den innehöll den programenliga Spursdramaturgin.

LONDON. När Tottenham Hotspurs ställer ut elva män på en fotbollsplan vet man att en kavalkad av underligheter kommer att ske. Fast på näthinnan är fortfarande den fullständigt galna matchen mot ärkerivalen Arsenal. En match som slutade 3-3.

Och under dagens drabbning mot West Bromwich föll dramaturgin in i programenligt kaos. Redan efter fem minuter tryckte Uzbekistanfödde, Peter Odemwingie, in 1-0 till bortalaget. Tystnaden på White Hart Lane gick, som det så vackert heter, att ta på.

Den där geisten från Londonderbyt var som bortsprängd. I onsdags var det full fart framåt, ingen pardon, men under lördagen såg det mer ut som ett håglöst gäng juniorer. Organisationen var låg, disciplinen än värre och koncentrationsnivån påminde om ett klassrum för högstadielever.

Men likt förbannat lyckades man knåpa in en kvittering bara drygt 20 minuter efter West Bromwichs ledningsmål. Roman Pavlyuchenko kunde, efter rejält knackigt försvarspel från bortalagets sida, rulla in bollen vid den högra stolproten. Dramaturgin fortsatte sin löjliga bana - halvtidsvilan kom, och därefter skulle det stora klimaxet komma. Ett klimax, som uteblev fullständigt.

Helt plötsligt hade samtliga spelare dragit ner på tempot. Motorn gick på tomgång och spelet hackade överallt på planen. West Bromwichs viktigaste spelare Chris Brunt var i molekylärt upplösningstillstånd. Tottenhams kampvilja hade dränkts i saltsyra. Matchen gick in i ett sövande stiltje. Och det var då Jeorome Defoe slog till som en kobra.

Efter en snygg liten dans på mittplan skapade sig den notoriske målskytten lite yta. Med en lätt kroppsfint skapade han skottläget och, lade bollen iskallt i målvaktens vänstra hörn.

Men en match med Tottenham är aldrig över innan den feta damen sjungit ut sin sista ton. I den 81:a matchminuten drog inhoppande anfallaren Simon Cox till en jättekanon som Heurelho Gomes i Spursmålet inte hade en suck på.

Matchen slutade 2-2 och nu har Manchester City chans att befästa sin fjärdeplats i Premier League. En fjärdeplats som skulle innebära spel i Champions League.