Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Strålande Liverpool krossade Birmingham

- 23/04/2011, 17:57 -
Kenny Dalglish har förvandlat Liverpool till en klubb med en vinnarmentalitet som matchar ambitionerna.

Kenny Dalglish har förvandlat Liverpool till en klubb med en vinnarmentalitet som matchar ambitionerna.

Sang Tan/AP/SCANPIX

Kors i taket - det osade optimism på Anfield Road när Liverpool spelade ut hela sitt register mot ett katastrofalt uselt Birmingham City.

LIVERPOOL. Någonting var ytterst underligt under matchen mellan Liverpool och Birmingham City. På Anfield Roads kompakta läktare osade det av optimism. På plan sprang en hel drös av egna produkter runt och gjorde livet surt för nedflyttningshotade Birmingham.

Sebastian Larsson fick se Maxi Rodrigez retfullt enkelt rulla in returen efter ett skott från Jay Spearing. Birmingham försökte utnyttja sin kontraktsbråkande svensk, men i vägen stod en gymnasielev i form av Jack Robinson, 16.

2-0 kom till efter ett samarbete mellan en nyanländ uruguayan, och en nu fastgjuten holländare. Luiz Suarez bröt sig fri efter en fin nickskarv från Raul Meireles. Men efter en fin utrusning av syndaren Ben Foster, fick slutligen Dirk Kuyt möjligheten att - återigen oerhört retfullt - rulla in bollen i mål.

Kenny Dalglish har lyckats med precis allt det Roy Hodgson misslyckades med. En vinnarkultur har infunnit sig i en av Englands mest klassiska föreningar. Dessutom har han fått igång själar som tidigare hade frusit fast på avbytarbänken.

Maxi Rodrigez fick lämna planen med tre mål i protokollet och den tidigare argentinske lagkaptenen var delaktig i nästan allt som skedde framåt för Liverpool.

Matchen slutade 5-0 till Liverpool som därmed klättrar upp på 52 poäng och befäster sin femteplats. Dessutom har de nu fortsatt häng på Tottenham Hotspurs som tappade poäng hemma mot West Bromwich.