1 av 5
- Foto: Sang Tan/AP/SCANPIX
2 av 5
- Foto: Akira Suemori/AP/SCANPIX
3 av 5
- Foto: Sang Tan/AP/SCANPIX
Fernando Torres fick äntligen stänka dit sitt första mål för Chelsea.
4 av 5
Fernando Torres fick äntligen stänka dit sitt första mål för Chelsea. - Foto: Akira Suemori/AP/SCANPIX
Här gör Fernando Torres sitt första mål för Chelsea.
5 av 5
Här gör Fernando Torres sitt första mål för Chelsea. - Foto: Akira Suemori/AP/SCANPIX

Kors i taket - Fernando Torres i målprotokollet

Chelseas drabbning mot West Ham kom att handla om två rafflande historier. Fernando Torres lyckades spräcka sin Chelseanolla och dessutom fortsätter en utdragen batalj vid sidan av planen att rulla.


Torres tuffa tid

Fernando Torres lämnade som bekant Liverpool för spel i Chelsea. En affär som kostade Roman Abramovich hela 500 miljoner svenska kronor.

Men tiden i Chelsea fick en oerhört tung start för spanjoren. Efter 13 matcher utan nätrassel lyckades så äntligen Torres spräcka den historiskt långa nollan.

Efter ett fint anfall renderade i att Torres blev ren i straffområdet. Men den regntrasiga gräsmattan stoppade bollen i fel läge. Men stoppet blev mer en fint än och med ett rappt vänsterskott drämde han hem sin första balja i Chelsea.

LONDON. Londonderbyt mellan Chelsea och West Ham skulle inte handla om 22 spelare med uppsåt att rädda sina respektive tränare. Inte heller skulle det handla om några publikkravaller utanför eller inne på Stamford Bridge.

Den här matchen handlade i stället än en gång om John Terry och Wayne Bridge. Som alla minns stod Chelseas lagkapten för det något osmakliga beslutet att ha sex med Bridges exfru. Detta i samma stund som de två spelade tillsammans i engelska landslaget.

Ingen förlåtelse

Händelsen fick galna moraltanter att slå bakut, Wayne Bridge valde att inte spela för England. Terry blev av med kaptensbindeln i landslaget och det hela nådde sin kulmen när Manchester City gästade Chelsea inför Stamford Bridge i fjol.

"The battle of the Bridge", blev The Suns självklara rubrik inför slaget.

Den gången kom inte artiklarna att handla om en match mellan två bra lag. Utan det var en viss handskakning - eller rättare sagt, brist på ett handslag - som blev den stora snackisen efter fajten. Wayne Bridge visade upp sin storsinhet när han helt sonika vägrade skaka hand med Chelseas mittback.

Och under lördagen var det nu dags igen. Än en gång valde Bridge att bevisa vad ett par år i elitfotbollens högsta punkt kan göra med långsintheten. Ingen ögonkontakt, ingen utsträckt hand och återigen otroligt obekväm stämning.

Matchen i sig?

Efter de missade handslagen blåste så äntligen Phil Dowd igång en match som skulle innehålla mängder med upprepningar. På en extremt regntung gräsmatta lyckades äntligen Fernando Torres spräcka sin Chelseanolla. En halv miljard för en balja.

Frank Lampard blev återigen målskytt och West Ham visade återigen upp ett spel som meriterar en nedflyttning. The Hammers befäster i och med lördagskvällens resultat sin position i botten av Premier League. Chelsea å sin sida gör vad de kan för att få häng på Manchester United i toppen av den engelska ligan.

John Terry och Wayne Bridge då? Nej, det blev inte några gratulationer från West Hams vänsterback efter att Dowd blåste av matchen efter att Florent Malouda fastställ slutresultatet till 3-0.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!