Mål nummer 50 för Lionel Messi

- 23/04/2011, 22:03 -
Lionel Messi deppade efter matchen mot Real Madrid, men nu kan han åtminstone fira att han gjort ett halvt sekel mål.

Lionel Messi deppade efter matchen mot Real Madrid, men nu kan han åtminstone fira att han gjort ett halvt sekel mål.

Andres Kudacki/AP/SCANPIX

Messi har nu stått för 50 baljor under säsongen 2010/11, vilket fått fotbollsvärlden att lyfta på hatten och gratulera världens bäste fotbollsspelare.

BARCELONA. När David Villa sparkade in 1-0 till FC Barcelona slog katalanerna spiken i kistan för var ligaguldet 2010/11 kommer hamna. De tre poängen som bärgades var aldrig hotade. Kvällens motståndare, Osansuna, hade inget att sätta emot trots att hemmalaget aldrig nådde upp till sedvanlig standard.

Det syntes klart och tydligt att urladdningen i onsdags satt kvar i benen. Barçalirarna fick aldrig upp farten. Osansuna gjorde vad de kunde för att störa det annars så skönspelande Blaugrauna.

När matchen var över hade dessutom en viss Lionel Messi dunkat in sitt 50:e mål för säsongen. Det tål att upprepas, 50 baljor på en säsong. Och då återstår minst sju matcher för den lille, vindsnabbe och målfarlige argentinaren.

För att ge bedriften någon slags jämförelse kan det påpekas att Messi gjort lika många eller fler mål än fem lag i La Liga. Argentinaren har stått för 31 baljor i ligan, vilket är fler än vad Sporting Gijon, Deportivo La Coruna, Racing Santander, Real Zaragoza och Hercules mäktat med.

Här är Messis 50:e mål för säsongen: