Fredag 27 Maj
Stockholm

Barcelona ska utreda Mourinhos påhopp

José Mourinho tog fram motorsågen på presskonferensen. Nu ska han undersökas av Barcelonas juridiska team.
1 av 3
José Mourinho tog fram motorsågen på presskonferensen. Nu ska han undersökas av Barcelonas juridiska team. Foto: Andres Kudacki / AP / SCANPIX
Inte nog med att känslorna var infekterade mellan tränarna - spelarna hade några gruff i matchen.
2 av 3
Inte nog med att känslorna var infekterade mellan tränarna - spelarna hade några gruff i matchen. Foto: Manu Fernandez / AP / SCANPIX
Pepe fick rött kort efter en tackling på Dani Alves.
3 av 3
Pepe fick rött kort efter en tackling på Dani Alves. Foto: Manu Fernandez / AP / SCANPIX

Barcelonas juridiska team ska undersöka José Mourinhos totalsågning av klubben.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Vi är ute nu"

Nu leder Barcelona med 2-0 inför Champions League-returen på Camp Nou tisdagen den 3 maj.

José Mourinho känner sig dock inte särskilt hoppfull och ser sig utslagen ur Champions League.

– Ja, nu är vi ute ur turneringen. Jag mår lite illa av att leva i den här världen, men det är den värld vi har, sa han efter matchen.

MADRID. Onsdagens el Clásico blev precis så infekterat som man förutspått. Inför matchen häcklade tränarna Pep Guardiola och José Mourinho varandra.

Under matchen uppstod även där heta känslor. I samband med halvleksvila rök spelarna ihop i ett gruff och Barcelonas reservmålvakt Pinto fick rött kort bland annat.

I ett senare skede tacklade Real Madrids Pepe högerbacken Dani Alves med dobbarna före. Pepe fick rött kort och Mourinho blev rasande - och uppskickad på läktaren.

"Uefa tillåter ingen att spela mot Barça"

På presskonferensen efter matchen sparade inte Mourinho på krutet och sågade hela Barcelonas organisation. Han menar även att Barça ska vara beskyddade av Uefa och att domarna dömer till deras fördel.

– I dag har vi fått bevisat ännu en gång att man inte har någon chans mot Barcelona. Uefa tillåter helt enkelt ingen att spela mot dem. Jag vet inte varför, om det beror på att de har Unicef som sponsor på sina tröjor, eller om det är för att de är så sympatiska, sa Mourinho och fortsatte trycka ner sin tränarantagonist:

– Josep Guardiola är en fantastisk tränare, men han har vunnit en Champions League-pokal som jag skulle skämmas över, med tanke på skandalen på Stamford Bridge (flera handslägen då domaren valde att inte döma straff för Chelsea, reds anm.). Om han vinner i år kommer det vara efter skandalen på Bernabéustadion.

Ska skicka in ett klagomål

Efter det här utspelet har nu Barcelona beslutat sig för att låta sitt juridiska team undersöka uttalanden. Bland annat ska klubben skicka in ett officiellt klagomål gentemot Mourinho - som redan kommer att hamna i bekymmer med Uefa eftersom han blev uppskickad på läktaren.

"Under presskonferensen efter matchen kritiserade José Mourinho domaren Wolfgang Stark och insinuerade att Uefa favoriserar Barça", skriver klubben på sin hemsida.

Se målen från matchen:

Kommentera
Kopiera länk
Dela