Rooney ångrar att han bad om ett klubbyte

- 28/04/2011, 11:02 -
Wayne Rooney ångrar att han ville bli bortbytt från Manchester United.
1 av 2

Wayne Rooney ångrar att han ville bli bortbytt från Manchester United.

Jon Super / AP / SCANPIX

Både Rooney och United har haft en strålande säsong. Och han erkänner: "Hur fel hade jag inte?"
2 av 2

Både Rooney och United har haft en strålande säsong. Och han erkänner: "Hur fel hade jag inte?"

Tim Groothuis / WITTERS / BILDBYRÅN

Wayne Rooney ångrar att han bad om ett klubbyte tidigare under säsongen.

MANCHESTER. I oktober bad Manchester Uniteds superstjärna Wayne Rooney om att få byta klubb. Rooney trodde inte att United skulle lyckas knyta till sig tillräckligt bra spelare för att kunna utmana i toppen.

Dock lyckades han bli övertalad att stanna kvar ett tag till och skrev på ett nytt kontrakt i samma veva.

Nu menar engelsmannen att han har försökt "bevisa sig" för fansen igen och att han ångrar att han försökte lämna Old Trafford.

– Jag gjorde ett misstag, säger han till The Guardian och berättar att han aldrig kunnat tro att United skulle gå så här bra:

– När jag tittar tillbaka på det, jag säger det igen, hur fel hade jag inte? Jag är villig att erkänna det. Jag har bett om ursäkt och ända sen dess har jag försökt bevisa mig för fansen. Jag känner att jag gör det just nu.

Manchester United har gått som tåget den här säsongen och av allt att döma kommer storklubben att vinna Premier League och med nästan all säkerhet avancera  till final i Champions League. En stor del av framgångarna är signerade Wayne Rooney.

– Jag är helnöjd med min form just nu och jag är tacksam för alla fansen som stöttar mig, säger Rooney som ser fram emot att möjligtvis säkra en mäktig dubbel:

– Det kommer att bli ett fantastiskt avslut på säsongen om vi kan ta oss till Wembley och vinna en Champions League-final och samtidigt vinna ligan. Jag är mycket lyckligare i mitt liv, mycket lyckligare i hur vi spelar. Det känns nästan som att man har slagit sig till ro igen - och det har jag gjort nu.

Se några av Rooneys största ögonblick den här säsongen: