Wayne Rooney ångrar att han ville bli bortbytt från Manchester United.
1 av 2
Wayne Rooney ångrar att han ville bli bortbytt från Manchester United. - Foto: Jon Super / AP / SCANPIX
Både Rooney och United har haft en strålande säsong. Och han erkänner: "Hur fel hade jag inte?"
2 av 2
Både Rooney och United har haft en strålande säsong. Och han erkänner: "Hur fel hade jag inte?" - Foto: Tim Groothuis / WITTERS / BILDBYRÅN

Rooney ångrar att han bad om ett klubbyte

Wayne Rooney ångrar att han bad om ett klubbyte tidigare under säsongen.


Fansens dom:

När det blev officiellt att Wayne Rooney hade krävt ett klubbyte rasade Manchester United-fansen. Vid en match mot turkiska Bursaspor fanns det massvis med flaggor som hånade Rooney.

Bland annat stod det: "Coleen förlät dig, Wayne, det kommer inte vi göra" och "Vem är horan nu då, Rooney?"

MANCHESTER. I oktober bad Manchester Uniteds superstjärna Wayne Rooney om att få byta klubb. Rooney trodde inte att United skulle lyckas knyta till sig tillräckligt bra spelare för att kunna utmana i toppen.

Dock lyckades han bli övertalad att stanna kvar ett tag till och skrev på ett nytt kontrakt i samma veva.

Nu menar engelsmannen att han har försökt "bevisa sig" för fansen igen och att han ångrar att han försökte lämna Old Trafford.

– Jag gjorde ett misstag, säger han till The Guardian och berättar att han aldrig kunnat tro att United skulle gå så här bra:

– När jag tittar tillbaka på det, jag säger det igen, hur fel hade jag inte? Jag är villig att erkänna det. Jag har bett om ursäkt och ända sen dess har jag försökt bevisa mig för fansen. Jag känner att jag gör det just nu.

Manchester United har gått som tåget den här säsongen och av allt att döma kommer storklubben att vinna Premier League och med nästan all säkerhet avancera  till final i Champions League. En stor del av framgångarna är signerade Wayne Rooney.

– Jag är helnöjd med min form just nu och jag är tacksam för alla fansen som stöttar mig, säger Rooney som ser fram emot att möjligtvis säkra en mäktig dubbel:

– Det kommer att bli ett fantastiskt avslut på säsongen om vi kan ta oss till Wembley och vinna en Champions League-final och samtidigt vinna ligan. Jag är mycket lyckligare i mitt liv, mycket lyckligare i hur vi spelar. Det känns nästan som att man har slagit sig till ro igen - och det har jag gjort nu.

Se några av Rooneys största ögonblick den här säsongen:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

1 timme sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

1 timme sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

2 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

3 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

3 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.