Manuel Neuer är ett hett byte. Bland annat jagas han av Manchester United och Bayern München.
1 av 3
Manuel Neuer är ett hett byte. Bland annat jagas han av Manchester United och Bayern München. - Foto: HERMANN J. KNIPPERTZ / AP / SCANPIX
Neuer är tilltänkt ersättare till Edwin van der Sar.
2 av 3
Neuer är tilltänkt ersättare till Edwin van der Sar. - Foto: Frank Augstein / AP / SCANPIX
Han var mer eller mindre klar för Bayern München - men nu verkar Schalke-ledningen ha kommit på andra tankar,
3 av 3
Han var mer eller mindre klar för Bayern München - men nu verkar Schalke-ledningen ha kommit på andra tankar, - Foto: Carl Recine / AP / SCANPIX

Många turer kring världsmålvakten

Det går många turer kring målvakten Manuel Neuer i Schalke 04, som har blivit ett hett byte på transfermarknaden.


Manuel Neuer:

Född: 27 mars 1986 i Gelsenkirchen, Tyskland.

Då: Neuer har gjort sig mer eller mindre känd för att vara bäst när det gäller. I Champions League 2008 var han briljant. Neuer var även förstemålvakt för Tyskland i VM 2010.

Nu: Det är många turer kring Neuers framtid. Bland annat vill både United och Bayern München ha honom. Han var mer eller mindre klar för den senare, men nu har Schalke börjat fundera på att behålla honom - eller sälja riktigt dyrt.

GELSENKIRCHEN. När Manchester United slog Schalke 04 på bortaplan med 2-0 i Champions League-semifinalerna var det målvakten Manuel Neuer som hamnade i blickfånget.

Han stod för en makaber insats och har nu blivit ännu hetare villebråd på transfermarknaden. United har scoutat honom tidigare och efter matchen sa United-managern Alex Ferguson att "det var en av de bästa målvaktsinsatserna mot oss någonsin".

The Red Devils söker en ersättare till Edwin van det Sar som förmodligen går i pension efter den här säsongen och de vill ha Neuer. Men problemet är det att han i princip är klar för Bayern München.

Men samtidigt säger Bayern Münchens general manager Uli Hoeness att de inte är beredda att betala en "astronomisk summa" för Neuer.

– Vi vill ha Manuel. När det finns en önskan hittar vi en lösning. Men Schalkes ledning får inte komma med någon astronomisk summa. Förhandlingarna har inte inletts, men de är på gång, säger Hoeness enligt Telegraph.

Schalke verkar ha kommit på andra tankar

Och av allt att döma har Schalke tagit ett steg tillbaka och överväger att inte sälja Neuer - eller att sälja honom väldigt dyrt efter insatsen mot United tidigare i veckan.

– Hans värde på transfermarknaden är redan väldigt högt. Jag vet inte om det fortfarande kan gå upp, men efter att ha sett matchen (mot United), sa jag till mig själv "Varför ska jag sälja en så bra spelare?", säger Schalkes sportchef Horst Heldt och fortsätter:

– Vi har världens bästa målvakt och efter United-matchen vet människor i över 140 länder det.

Buden är många och det är mycket som talar för att Manuel Neuer blir sommarens transferföljetång.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

1 timme sedan

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

1 timme sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

2 timmar sedan
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

3 timmar sedan
På onsdagen nådde bordtennisstjärnan Anton Källberg sin högsta placering hittills på världsrankningen: 13:e plats. Dagen därpå slog svensken världstrean Liang Jingkun från Kina i åttondelsfinalen i prestigefyllda ITTF World Cup i Macao.

Palestina vill att Fifa straffar Israel

idag 13:26
Palestinas fotbollsförbund anser att Israel diskriminerar palestinier och ber därför Internationella fotbollsförbundet (Fifa) att stänga av eller slänga ut Israels fotbollsförbund.

Sista matchen spelad – nu kan NHL-laget byta stad

idag 13:24
NHL-laget Arizona Coyotes kan flyttas – till Salt Lake City. Säsongens sista match i Mullett Arena blev därför en känslosam historia. Det var många känslor och det var mycket sorg, säger Coyotes tränare André Tourigny.