Lördag 21 Maj
Stockholm

Många turer kring världsmålvakten

Manuel Neuer är ett hett byte. Bland annat jagas han av Manchester United och Bayern München.
1 av 3
Manuel Neuer är ett hett byte. Bland annat jagas han av Manchester United och Bayern München. Foto: HERMANN J. KNIPPERTZ / AP / SCANPIX
Neuer är tilltänkt ersättare till Edwin van der Sar.
2 av 3
Neuer är tilltänkt ersättare till Edwin van der Sar. Foto: Frank Augstein / AP / SCANPIX
Han var mer eller mindre klar för Bayern München - men nu verkar Schalke-ledningen ha kommit på andra tankar,
3 av 3
Han var mer eller mindre klar för Bayern München - men nu verkar Schalke-ledningen ha kommit på andra tankar,. Foto: Carl Recine / AP / SCANPIX

Det går många turer kring målvakten Manuel Neuer i Schalke 04, som har blivit ett hett byte på transfermarknaden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Manuel Neuer:

Född: 27 mars 1986 i Gelsenkirchen, Tyskland.

Då: Neuer har gjort sig mer eller mindre känd för att vara bäst när det gäller. I Champions League 2008 var han briljant. Neuer var även förstemålvakt för Tyskland i VM 2010.

Nu: Det är många turer kring Neuers framtid. Bland annat vill både United och Bayern München ha honom. Han var mer eller mindre klar för den senare, men nu har Schalke börjat fundera på att behålla honom - eller sälja riktigt dyrt.

GELSENKIRCHEN. När Manchester United slog Schalke 04 på bortaplan med 2-0 i Champions League-semifinalerna var det målvakten Manuel Neuer som hamnade i blickfånget.

Han stod för en makaber insats och har nu blivit ännu hetare villebråd på transfermarknaden. United har scoutat honom tidigare och efter matchen sa United-managern Alex Ferguson att "det var en av de bästa målvaktsinsatserna mot oss någonsin".

The Red Devils söker en ersättare till Edwin van det Sar som förmodligen går i pension efter den här säsongen och de vill ha Neuer. Men problemet är det att han i princip är klar för Bayern München.

Men samtidigt säger Bayern Münchens general manager Uli Hoeness att de inte är beredda att betala en "astronomisk summa" för Neuer.

– Vi vill ha Manuel. När det finns en önskan hittar vi en lösning. Men Schalkes ledning får inte komma med någon astronomisk summa. Förhandlingarna har inte inletts, men de är på gång, säger Hoeness enligt Telegraph.

Schalke verkar ha kommit på andra tankar

Och av allt att döma har Schalke tagit ett steg tillbaka och överväger att inte sälja Neuer - eller att sälja honom väldigt dyrt efter insatsen mot United tidigare i veckan.

– Hans värde på transfermarknaden är redan väldigt högt. Jag vet inte om det fortfarande kan gå upp, men efter att ha sett matchen (mot United), sa jag till mig själv "Varför ska jag sälja en så bra spelare?", säger Schalkes sportchef Horst Heldt och fortsätter:

– Vi har världens bästa målvakt och efter United-matchen vet människor i över 140 länder det.

Buden är många och det är mycket som talar för att Manuel Neuer blir sommarens transferföljetång.

Kommentera
Kopiera länk
Dela