Han måste sluta tänka på allt vid sidan av planen för att driva United hela vägen till final.
1 av 3
Han måste sluta tänka på allt vid sidan av planen för att driva United hela vägen till final. - Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX
Ryan Giggs. Unikum, poet och legendar - i den ordningen.
2 av 3
Ryan Giggs. Unikum, poet och legendar - i den ordningen. - Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX
Här ser ni en gruppkram värd nästan en miljard svenska kronor.
3 av 3
Här ser ni en gruppkram värd nästan en miljard svenska kronor. - Foto: Michael Sohn/AP/SCANPIX

"Vägen till Wembley är lika rak som en amerikansk ökenväg"

Det har blivit hög tid att spekulera i vem som ska få möta Barcelona på Wembley. United eller Schalke?


Holmgången i Gelsenkirchen

Schalke 04 satte av i högsta tempo direkt från start i den första semifinalen. Redan efter mindre än en minut fick de till en gedigen målchans.

Därefter fick de blå-klädda tyskarna bara sporadiskt besöka Manchester Uniteds planhalva.

United spelade, enligt en drös av engelska fotbollstyckare, kanske sin bästa bortamatch i Europa när de besegrade Schalke med 2-0. Men siffrorna hölls nere tack vare en burväktare av absoluta världsklass - Manuel Neuer.

– Han är den bäste målvakten som jag någonsin behövt spela mot, konstaterade Ferguson efter matchen.

Inför kvällens drabbning hoppas Schalkes tränare Ralf Rannick

MANCHESTER. Vägen mot norra Europas största skrytbygge ligger utstakad för laget som dominerat den brittiska fotbollen i över ett decennium.

Inget på den här sidan sannolikheten ska kunna stoppa Manchester United från att få ta bussen ner till huvudstaden.

"We are on our way to Wem-ber-ley", sjunger supportrarna på Streetford End alltför ofta till heder för sitt lag. Men nu är de sannerligen på väg.

Dominans i fiendeland

Även om vägen till London ser ut att vara utstakad och lika rak som amerikanska ökensträcka, så är det ändå en stig som måste vandras.

Och trots att United fullkomligt pulvriserade Schalke 04 under den första matchen kommer det inte räcka med att ställa ut skorna och jogga in mot slutsignalen.

För man vet aldrig vad den där Manuel Neuer kan få för sig. Är man världens bästa målvakt kan man förmodligen göra bra i från sig lite varstans på fotbollsplanen. Och ackompanjerad till "just like the Busby Babes in days gone by" kan han krossa "que será será".

Nummer sju

Att den gamle United-dödaren Raúl González finns på andra sidan planen bör även det belysas. För när "the Red Flags are flying high" kommer Real Madrids gamle legendar störta fram i desperata utfall mot världens kanske bästa försvar.

Och i likhet med den förra matchen är det inte mycket som talar för en jämn och spännande kamp. Sky Sports hävdade under drabbningen i Gelsenkirchen att United-lirarna körde "shooting practice" mot galningen i Schalkemålet.

Och med det sagt, så undrar man lite vad den här kvällen kan bjuda på.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

1 timme sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

1 timme sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

2 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

3 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

3 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.