Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Van der Sar ännu inte rekordhållare

Sport | 18/02/2009 20:58

Världsrekordet var hans! Nja, inte riktigt än.

Om Manchester Uniteds målvakt, Edwin van der Sar, trodde att han endast behövde holla nollan i ytterligare 64 minuter till måste han verkligen tänka om. Om han håller nollan i 64 minuter mot Fulham i kväll passerar han visserligen Atletico de Madrids Abel Resinos rekord. Enligt Daily Star måste han dock hålla nollan i ytterligare sju (!) matcher till för att slå världsrekorded.

Det är den brasilianske målvakten Mazaropi, som innehar det rekorded. Han höll nollan i hela 1816 minuter mellan maj 1997 och september 1978 för Vasco da Gama. Det är 604 minuter fler än Van der Saars 1212 minuter, vilket gör att den förre Ajax-målvakten måste hålla nollan till den 20: e ligaomgången för att slå det.

Om den holländske målvakten håller nollan under hela matchen mot Fulham i kväll går 38-åringen från en 20:e plats till en sjätteplats i en FIFA-godkänd lista.

Rolig intervju med Van der Sar

Muren

Skrivet av: