Chelsea spelade fysiskt.
1 av 5
Chelsea spelade fysiskt. - Foto: Jon Super /SCANPIX
Fyndet Chicharito chockade Chelsea med sitt 1-0 mål.
2 av 5
Fyndet Chicharito chockade Chelsea med sitt 1-0 mål. - Foto: Jon Super /SCANPIX
United-fansen lär vara gladast ikväll.
3 av 5
United-fansen lär vara gladast ikväll. - Foto: Jon Super /SCANPIX
Sir Alex fullföljde sin plan och tog en taktisk triumf.
4 av 5
Sir Alex fullföljde sin plan och tog en taktisk triumf. - Foto: Jon Super /SCANPIX
Frank Lampards mål blev betydelselöst.
5 av 5
Frank Lampards mål blev betydelselöst. - Foto: Jon Super /SCANPIX

Manchester United mot ligatiteln

På 35 sekunder bärgade Manchester United sin nittonde ligatitel. Javier Henandez chockade Chelsea med sitt 1-0 mål i inledningen. United gjorde en av sina bästa halvlekar och ledde med 2-0 efter den första halvleken. Chelsea reducerade i den andra men kom aldrig riktigt nära en kvittering.


Manchester Uniteds titlar

Manchester United har vunnit den engelska ligatiteln 18 gånger. Lika många som Liverpool. Vinner man i år så blir man Englands mest framgångsrika lag genom tiderna.

Klubben har vunnit 11 av Premier leagues 18 upplagor (Ryan Giggs har varit delaktig i samtliga segrar).

Laget har vunnit Europa Cupen 3 gånger, senast 2008.

Efter dagens match ska laget möta nedflyttningshotade Blackburn och Blackpool i ligans sista 2 omgångar.

Chelsea har vunnit ligan 4 gånger.

MANCHESTER. Efter Arsenals överraskande förlust mot Stoke var det en renodlad seriefinal som skulle spelas på Old trafford. Chelsea kom till spel med både Fernando Torres och Nicolas Anelka på bänken. Sir Alex Ferguson ställde upp med den elva som brukar få spela de stora matcherna. Det vill säga med Ryan Giggs, Ji-Sung Park, Michael Carrick och Javier Hernandez på plan.

För United skulle en poäng vara ett bra resultat som skulle ge dem en fördel mot Chelsea i titelkampen. Men Sir Alex är inte känd för att backa hem. Laget gick framåt redan från början och fick också utdelning direkt.

Chicharito, som det står på Hernandez tröja, låg på gränsen till offside när han rann igenom Chelseaförsvaret som inte hängde med. Strettford end-fansens nya favorit placerade bollen kyligt till höger om Peter Cech efter en fin djupledsboll från Ji-Sung Park.

Samme lille mexikan hade också ett ypperligt läge att göra 2-0 då han dök upp på ett inspel på bortre stolpen. Men han missade bollen helt.

En Chelseavinst skulle ta laget förbi United i tabellen och sätta klubben inför ett drömläge med två matcher kvar att spela. Men United fortsatte piggt efter målet och satte fortsatt press på Cech. Wayne Rooney tvingade den tjeckiske landslagsmålvakten till en tuff räddning på ett stenhårt långskott och den långe mannen med hjälmen på huvudet skulle få mer att göra.

Uniteds tolfte spelare?

När det stod klart att Howard Webb skulle döma matchen var det många kritiska röster som höjdes. Han har kallats Uniteds tolfte man eftersom han tidigare under säsongen dömt något domslut till Uniteds fördel. Men det är också mannen som fick förtroende att döma VM-finalen och han tillhör helt klart de bästa domarna i världen.

Luis Nani sa innan matchen att United skulle slå Chelsea med skicklighet om de försökte spela fysiskt. Fysiskt spel var också något som Chelsea försökte med. Man satte in många tuffa tacklingar på Rooney och hans lagkamrater. Nanis ord skulle dock visa sig vara kloka.

Efter 23 minuter slog den skicklige mittfältaren Ryan Giggs ett perfekt inlägg till Nemanja Vidic som med skicklighet kunde nicka in 2-0. Old Trafford-publiken började vittra ligatitel.

Chelsea jobbade sig ändå in i matchen och skapade lite halvchanser. Didier Drogba sköt en farlig frispark som tvingade Edwin Van der Saar till en fin räddning.

Ivanovic, som tog ett tidigt gult kort, var en hårsmån ifrån att åka ut strax innan pausvilan. Men Howard Webb behöll det gula kortet i bröstfickan efter att den serbiska landslagsmannen stämplat Rooney. Båda lagen fick således avsluta den första halvleken med fullt lag. Men med ett stort övertag för United som gör en fantastisk halvlek, kanske den bästa för säsongen.

Jämnare i andra halvlek

I den andra halvleken var matchen jämnare men det var United som skapade de farligaste lägena. United-fansen lär knappast hålla med om att Howard Webb skulle vara någon slags tolfte spelare. Flera gånger om skrek de efter straff, dock utan framgång. De skulle nog ha haft en när Ivanovic tog bollen med handen i straffområdet.

Ivanovic hade senare framgång i det andra straffområdet när han nickade ner ett inlägg till Frank Lampard som kunde sätta dit reduceringen i den 69:e minuten. Efter målet blev matchen mer spännande och united såg lite nervösa ut när Chelsea pressade med inbytte Torres. United fortsatte skapa lägen matchen ut och Rooney eller Chicharito borde ha avgjort matchen på något av de många lägen som gavs när Chelsea tvingades lyfta positionerna.

Sir Alex genidrag

Sir Alex vilade merparten av dagens spelare i onsdagens Champions leaguemöte mot Shalke 04 för att hålla spelarna fräscha till dagens möte. Allt gick enligt sir Alex plan mot tyskarna när han hade seriefinalen mot Chelsea i huvudet.

Han visste exakt hur han skulle ställa upp mot Chelsea. Med sitt fantastiska mittlås där Vidic gör ett jättejobb. Med Carrick framför backlinjen som håller rent där Frank Lampard trivs. Med passningsskicklige Ryan Giggs centralt. Med evighetsmaskinen Park som alltid presterar i de stora matcherna. Och sen Rooney och Chicharito på topp som trivs riktigt bra tillsammans och som ger varje backlinje i världen en riktigt jobbig match.

Fyndköpet Chicharito har visat sig vara viktigare än någon kunnat tro inför säsongen. Wayne Rooney hittade formen efter en jobbig inledning. Men United kom aldrig upp i någon jätteform under säsongen, trots det har laget alltid gjort sitt jobb och tagit sina poäng. Med en bred trupp och fina spetskvaliteter har United nu skaffat sig ett utmärkt läge för att bärga titeln. Två matcher återstår, Blackburn och Blackpool. Det ska mycket till om inte United tar sin nittonde ligatitel.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!