Stockholm

Barcelona mästare igen

Messi försökte på vanligt vis trockla sig igenom på sitt karaktäristiska sätt. Idag utan framgång.
1 av 3
Messi försökte på vanligt vis trockla sig igenom på sitt karaktäristiska sätt. Idag utan framgång. Foto: Alberto Saiz /SCANPIX
Seydo Keitas mål räckte för att bärga ytterligare en titel.
2 av 3
Seydo Keitas mål räckte för att bärga ytterligare en titel. Foto: Fernando Bustamante /SCANPIX
Barca firade efter slutsignalen.
3 av 3
Barca firade efter slutsignalen. Foto: Fernando Bustamante /SCANPIX

Katalanerna avgjorde en fantastisk säsong på ett lite mindre fantastiskt sätt, men 1-1 borta mot Levante räckte för att säkra klubbens 21:a ligatitel.


FC Barcelonas titlar

Barcelona är en av världens mest framgångsrika klubbar. Klubben har spelat i den spanska högstaligan under samtliga säsonger. De har, i och med dagens vinst, vunnit ligan 21 gånger, spanska cupen 25 gånger och Champions league 3 gånger.

Den 28 maj möter Barcelona Manchester United i Champions League-finalen på Wembley. Josep Guradiola har byggt upp ett drömlag som ha skördat stora framgångar med Lionel Messi i täten. Frågan är om det blir ytterligare titlar i år.

VALENCIA. En poäng skulle räcka för att ta de välspelande katalanerna till sin 21:a ligatitel. Men de som har sett Barcelona under de senaste åren vet att det inte är ett lag som backar hem.

Levante har genomfört årets La liga på ett ypperligt sätt och det ser ut som att laget från Valencia får spela i hösta serien även nästa säsong.

Barcelona gick framåt från den första minuten och Seydo Keita kunde ge de, för dagen, mintgröna Barcelona ledningen i den 28:e minuten. Redan här förstod nog många att Barcelona inte skulle bryta sin sju år långa svit utan förlust mot Levante.

Men Levantes succéanfallare Felipe Caicedo ville annat. I den 41:a minuten kunde han enkelt lägga in kvitteringen efter slarv av Gerard Piqué. Den 22-årige Ecuadorianen som är utlånad från Manchester City gjorde sitt 13:e ligamål för säsongen. Levante vill säkerligen behålla sitt succélån som har svårt att ta en tröja i det stjärnspäckade och hårdsatsande Manchester-laget som just kvalificerat sig för Champions League.

Eric Abidal fick i mars det tråkiga beskedet att han hade en cancer-tumör på levern. Men i dag, två månader senare, fanns han återigen med i Barcelonas startelva. Han fick stående ovationer då han i den 62 minuten blev utbytt mot Fontas.

Den andra halvleken var inte någon av Barcas bättre. Men laget höll undan och 1-1 räckte för att säkra La liga-guldet. Laget som har charmat stora delar av fotbollsvärlden med sitt kortpassningsspel och närmast handbollsliknande rullande från kant till kant fick på onsdagskvällen fira med sina tillresta fans.

Nu har laget en Champions League final att spela och de mesta mästarna från Spanien hoppas nog på en repris från förrförra årets final då man slog sina röda antagonister från England. Manchester United väntar på Webley den 28 maj.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.