Stockholm

Mannen som chillade, solade och kaffeknarkade till sig ligatiteln

Barça vann sin 21:a ligatitel under onsdagskvällen.
1 av 6
Barça vann sin 21:a ligatitel under onsdagskvällen. Foto: Fernando Bustamante/SCANPIX
I Kataloniens huvudstad var festen i full gång.
2 av 6
I Kataloniens huvudstad var festen i full gång. Foto: Manu Fernandez/SCANPIX
Världens i särklass mest ojämna liga är återigen avgjord. Detta trots att det fortfarande återstår två omgångar.
3 av 6
Världens i särklass mest ojämna liga är återigen avgjord. Detta trots att det fortfarande återstår två omgångar. Foto: Fernando Bustamante/SCANPIX
Josep Guardiola blir intervjuad av spansk teve. Då kan han bara konstatera det uppenbara.
– Hur svårt är det egentligen att vara tränare över världens bästa fotbollsspelare?
4 av 6
Josep Guardiola blir intervjuad av spansk teve. Då kan han bara konstatera det uppenbara. – Hur svårt är det egentligen att vara tränare över världens bästa fotbollsspelare?. Foto: Fernando Bustamante/SCANPIX
5 av 6
. Foto: Fernando Bustamante/SCANPIX
Kaffeproducenternas våta dröm.
6 av 6
Kaffeproducenternas våta dröm. Foto: SCANPIX

FC Barcelona vann som bekant La Liga och nu kan Nyheter24 berätta om mannen med världens skönaste kneg.


Läs mer
Kommentar:

Det går inte att undgå dem. Barcelona är överallt. Var man än tittar dyker de drygt en och en halv meter långa katalanerna upp. Och det är vid sidan av planen.

På gräsmattan måste det vara varje fotbollsspelares mardröm att möta Barça. För inget annat lag i världen har samma lägsta nivå, samma spring i benen. Pep Guardiola har inte förlorat "slaget om bollen" sedan han slog sig ner på Barcelonas avbytarbänk.

På tre år har han alltså aldrig varit med om en match där motståndarna haft mer boll än "Blaugrauna". Sanslöst, makalöst, hysteriskt, galet, fruktansvärt, vidrigt, välj vilket ord ni vill.

BARCELONA. Den numer legendariske Barça-målvakten Andoni Zubizarreta, kan även vara mannen med världens lättaste arbetsuppgift. Som sportchef över FC Barcelona är det i hans regi som laget ska utvecklas, bli bättre och fortsätta att försätta världen i avund.

När man under onsdagen fick se Carles Puyol, Xavi Hernandez, Andres Iniesta, Lionel Messi, Gerard Pique, Sergio Busqets och allt vad de nu heter fira klubbens 21:a ligatitel, var det svårt att inte drömma om Zubizarretas jobb.

Att han helt sonika kan vandra ner till Barças ungdomsgård La Masia och plocka en spelare, vem som helst egentligen, och veta att med honom vinner vi ligan. Hur svårt kan sånt kneg vara? Till och med Magnus Pehrsson skulle ha svårt att försaka en uppenbar talang i Kataloniens huvudstad. Och Zubizarreta kan göra det med en cigarr i mungipan.

"Bara" fyra poäng mot Real

Självfallet är det svårare än vad det ser ut. Vilket det alltid är när Barcelona spelar fotboll. Men när Txiki Begiristain lämnade över posten till Zubizarreta lämnade han också över ett självspelande piano.

Går allt som det är tänkt landar "Blaugrauna" på smått sanslösa 98 poäng. Dock är det fortfarande en poäng sämre än i fjol. I samma veva ska det då tilläggas att Barça ändå tappade två poäng mot Real Madrid i den första av El Clasíco-kvadruppeln, de förlorade på ett chockartat sätt mot Hercules i säsongspremiären och sov igenom nederlaget mot Real Sociedad i slutet av april.

Att man sedan inte fick in en avgörande boll mot Levante var av mer akademisk karaktär.

"En kopp kaffe"

Nu är det bara att lyfta på hatten. Det är bara att kasta sig till marken med utsträckta armar. Var än FC Barcelona vandrar går de fram som världens just nu bästa lag. Allt annat är bara struntprat från infiltrerande och någon avundsjuka madridista.

När onsdagens startelva offentliggjordes stod det klart att Andoni Zubizarretas holländska förvärv återfanns på plan. Men med undantag för Ibrahim Afellay fanns det ingen mer Zubizarreta-spelare i startelvan. Och inte på bänken heller. Inte på läktaren, inte i Valencia och inte i Katalonien heller för den delen.

Männen innan Andoni Zubizarrreta slängde sannerligen pärlor till svin för att få in spelare som Zlatan Ibrahimovic, Dmytro Tjygrynskyj, Keirrison,Alexander Hleb och allt vad de nu heter.

Det måste sannerligen vara en ynnest att få komma till jobbet, hälla upp en kopp kaffe, titta ut genom fönstret mot en fotbollsplan full av knattar som jagar fotbollar och veta att var och en av dem, någon dag kommer få möjligheten att vinna La Liga i en av världens bästa föreningar. Som sagt, det är bara att lyfta på hatten för Zubizarreta, Pep Guardiola, Sandro Rosell, Tito Vilanova, Luis Enrique och allt vad de nu heter.

Zlatan bankar huvudet i väggen?

Det var alltså detta gäng som Zlatan Ibrahimovic vände ryggen till. Samma gäng som den 28 maj spelar "den där jävla Champions League-finalen" mot Manchester United.

Det är alltså samma gäng som vid skrivande stund har en positiv målskillnad på 52. Samma gäng som endast släppt in 20 mål. Samma gäng som enligt Fifa och France Football har de tre bästa spelarna i världen. Samma gäng som krossade Real Madrid med 5-0 på Camp Nou.

Och nu är det dessutom samma gäng som måste nämnas i diskussionerna kring vilket som är det bästa laget fotbollsvärlden någonsin haft nöjet att beskåda.

Senaste nytt

Newcastle till final – vinglig Isak fick kliva av

Publicerades: 2 timmar sedan

Leksand bryter med Quenneville

Publicerades: 3 timmar sedan

Omedelbar Truls-effekt: "Lite nervöst"

Publicerades: 3 timmar sedan

HV71:s kris: Bytet till Lindbom ingen lyckträff

Publicerades: 3 timmar sedan

Arsenal värvar Jorginho från Chelsea

Publicerades: 3 timmar sedan

Sylvegård: "Något speciellt måste ju hända"

Publicerades: igår 21:10

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.