Stockholm

Listan: Här är säsongens i särklass bästa värvningar

. Foto: Jon Super/SCANPIX

Nyheter24 rankar de bästa spelarköpen från förra sommaren. Överst tronar en liten ärta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Bubblare:

David Villa mannen som tog över efter Zlatan Ibrahimovic har gjort det med bravur.

Raúl Mereilles kom till Liverpool som en lovande mittfältare, efter endast en säsong har han blommat ut till världsklass med briljanta volleysparkar.

Roberto Soldado skulle ersätta David Villa efter att Villa skulle ersätta "Ibra", även han gjorde det med bravur.

Rafael van der Vaart, kommentar överflödig.

Javier Hernández, Manchester United. Kom från: Guadalajara.

Javier Hernández Balcázars morfar Tomás Balcázar spelade och gjorde mål i VM 1954. Hans far Javier Hernández Gutiérrez var med i Mexicos trupp i hemma-VM 1986. Med andra ord har ingen någonsin kunnat ifrågasätta Javier ”Chicharito” Hernandez fotbollsgener – smeknamnet, som betyder ”den lilla ärtan”, kommer dessutom av att hans pappa kallades ”Chicharro”, ärtan.

Däremot var långt ifrån alla säkra på att den 22-årige mexaren hade vad som krävdes för att ta en plats i Manchester United. Alex Ferguson har i intervjuer antytt att han mest tänkt att Chicharito skulle se och lära under första året. I stället har Chicharito gjort 20 mål i Unitedtröjan under sin första säsong, vilket måste betraktas som en succé med tanke på förväntningarna. Chicharito är en ny Ole Gunnar Solstjær – men får spela från start.

Edinson Cavani, Napoli. Kom från: Palermo.

I Palermo var uruguayanen Edinson Cavani en pålitlig men inte exceptionell målskytt. Hans två sista säsonger i klubben var hans bästa – och då gjorde han 27 mål på 69 ligamatcher. I somras lackade Napolis fans ur när klubben sålde hemmasonen Fabio Quagliarella till Juventus för att ersätta honom med Cavani. Ett beslut klubben inte har fått anledning att ångra: Cavani har passat perfekt in i tränare Mazzari spel med snabba omställningar. Edinson Cavani har burit Napoli till en Champions League-plats med sina många och ofta viktiga mål. Innan säsongen är färdigspelad har han satt 26 baljor i Serie A och sju i Europa League.

Än så länge är Cavani bara på lån från Palermo – Napoli betalade 5 miljoner euro för lånet med en option på att köpa loss honom efter säsongen för 12 miljoner euro. Om Napoli vill kan de sälja sin tandställningsprydda juvel för tre gånger så mycket i sommar.

Zlatan Ibrahimovic, Milan. Kom från: Barcelona.

Värvningen av Zlatan var långt ifrån någon chansning och dealen som Adriano Galliano förhandlade fram med Barcelona var bra. Den här säsongen har Zlatan varit på lån i Milan, när säsongen är över får de köpa loss honom för 22 miljoner euro.

Med Zlatan i laget vann Milan Lo Scudetto – en seger som grundades i Zlatans lysande höstsäsong. Trots en tilltagande slitenhet och frustration på slutet.

David Silva, Manchester City. Kom från Valencia.

Redan sommaren 2008 försökte Manchester City köpa Valencia båda anfallare David Villa och David Silva. När det till slut gick vägen var Davis Silva både Europa- och världsmästare. I City har David Silva tagit för sig direkt, tränare Mancini har oftast använt spanjoren som playmaker.

Mesut Özil, Real Madrid. Kom från Werder Bremen.

I Werder skulle Özil fylla brassen Diegos skor, och lyckades. I Real Madrid skulle han fylla tomrummet efter Zinedine Zidane – en uppgift som Kaká inte har lyckats med. Özil är inte Zidane, och kommer kanske aldrig bli riktigt lika bra som fransmannen, men den 22-årige turktysken har redan tagit ett fast grepp om Real Madrid-publikens hjärtan.

Raúl, Schalke 04. Kom från Real Madrid.

Raúl har vunnit Champions League tre gånger och är den spelare genom tiderna som har gjort flest mål genom tiderna för Real Madrid. När han 33 år gammal inte ansågs platsa längre i Los Blancos förra sommaren hade många i hans situation antingen lagt av helt eller valt enkla men feta pengar i Arabvärlden eller USA. Raúl valde att gå till ett lag från en tysk gruvstad. Efter en trög start för honom och för laget kom Raúls målskytte igång i november. Innan jul hade han gjort två hattrick i Schalketröjan. Med hjälp av två Raúl-mål slog Schalke ut Inter i Champions League och gick för första gången i klubbens historia till semifinal i turneringen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Zlatan om VM: "Vill att Argentina ska vinna"

Publicerades: 1 timme sedan

Chelsea får vänta på CL-avancemang

Publicerades: 1 timme sedan

”Grå” seger för Färjestad

Publicerades: 2 timmar sedan

Örebro vann målfesten – efter matchstraff

Publicerades: 2 timmar sedan

Sylvegård: "Vi hittar en väg att förlora"

Publicerades: 2 timmar sedan

Sjätte raka förlusten för Luleå: "Kan spela bättre"

Publicerades: 3 timmar sedan

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.