City of Manchester Stadium kan, efter drygt 3,5 miljarder kronor och mängder av bortkastade år, äntligen få fira en titel.
1 av 3
City of Manchester Stadium kan, efter drygt 3,5 miljarder kronor och mängder av bortkastade år, äntligen få fira en titel. - Foto: JON SUPER/SCANPIX
Här firar miljarderna tillsammans med miljonerna.
2 av 3
Här firar miljarderna tillsammans med miljonerna. - Foto: JON SUPER/SCANPIX
Banderollen kan bytas ut mot en ny om Manchester City vinner på lördag.
3 av 3
Banderollen kan bytas ut mot en ny om Manchester City vinner på lördag. - Foto: Privat

Ska City äntligen få skjuta ner Manchester Uniteds banderoll?

Manchester City ska under lördagen försöka få död på sin långa titelsvält.


Spelarna som anlänt:

(Ej kronologisk ordning, alla siffror angivna i Sterling Pund)

Martin Petrov - 4,7m

Gelson Fernandes - 4,2m

Rolando Bianchi - 8,8m

Valeri Bojinov - 5,75m

Javier Garrido - 1,5m

Joe Hart- 1,5m

Elano - 8m

Geovanni - gratis

Felipe Caicedo - 5,2m

Benjani - 7,6m

Shaun Wright-Phillips -  8,5m

Tal Ben Haim - 5m

Vincent Kompany - 6m

Craig Bellamy - 14m

Robinho - 32,5m

Roque Santa Cruz - 17,5m

Gareth Barry - 12m

Emmanuel Adebayor - 25m

Kolo Touré - 16m

Joleon Lescott - 23m

Carlos Tevez - gratis

Jérôme Boateng - 10,4m

David Silva - 30m

Yaya Touré - 24m

Aleksandar Kolarov - 16m

Mario Balotelli - 24m

James Milner - 26m

Edin Dzeko - 27m

Sammanlagt: 337,65m (3,5 miljarder kronor)

LONDON. På Old Traffords läktare hänger det en enorm banderoll riktat mot Manchester Citys supportrar och förening. "34 years", det är allt som står på den. Men den betyder så oändligt mycket mer.

För det är alltså 34 år sedan "The Blues" vann en titel. Nu på söndag har den blå delen av Manchester äntligen chansen att få slut på titeltorkan. På söndag springer Roberto Mancini in på Wembleys gräsmatta för att spela FA cup-final mot Stoke City.

Men den stora frågan på allas läppar är inte huruvida City ska få slut på sin svält. Eller om Stoke äntligen ska få vinna någonting större än en ligacup-titel. Frågan är kort och gott:

Vilket av lagen som vinner skulle representera den största förlusten för fotbollen i stort?

Med andra ord, vilket är värst? Att få en segrare som uppenbarligen har köpt sig sin titel - eller att vi får en liknande situation som när Grekland vann EM?

För Stoke City kan inte på något sätt beskrivas som ett skönspelande lag. Tony Pulis är nya Otto Rehhagel. Kenwyne Jones är nya Angelos Charisteas. Och den stora tekniska briljansen står Rory Delap för när han, likt missiler, kastar in bollarna mot straffområdet. Inkast som får en osökt att tänka på Greklands alla hörnmål från 2004.

Samtidigt är det självklart att många förespråkar att ett lag ska spela efter sina resurser. Och det är inget fel i det. Fotboll går trots allt ut på att vinna. Men till vilket pris? Och hur mycket är en klubb beredd att offra för att gå segrande ur en turnering?

Den frågan är det många som ställer till Manchester City.

För hur mycket man än vrider och vänder på det, så är det en rakt igenom köpt startelva som ställer upp på lördag. Oljepengarna har varit guld värda. Shejkh Mansour backar upp sitt skrytbygget med en förmodad förmögenhet på över en biljon dollar, "vilket är rätt mycket pengar" för att citera en välkänd sverigedemokrat.

Micah Richards är egentligen den enda förmodade startspelaren som ägnat hela sin karriär på City of Manchester Stadium. Shaun Wright Philips gick till Chelsea för att tjäna mer deg och återvände när vinden hade vänt i Manchester.

Annars ekar det fruktansvärt tomt när det kommer till lojala lirare. Anfallsbesättningen har sett fler än tio spelare under de senaste tre åren. Det råder fullständigt kaos överallt. Pengarna bara flyger iväg. Ingenting är som det ska. Och kvar står fansen och längtar efter en seger. En enda seger. Allt för att Unitedfansen ska tvingas plocka ner sin banderoll.

Men skulle Manchester City vinna på söndag, finns det uppgifter som gör gällande att en ny banderoll ska slängas upp. På den kommer man kunna läsa när "The Blues" senast tog en ligatitel:

"43 years"...

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.