Cristiano Ronaldo har nu mer eller mindre säkrat skytteligatiteln. Frågan är nu hur länge diskussionen kommer att rasa om vem som är bäst, Ronaldo eller Messi?
1 av 4
Cristiano Ronaldo har nu mer eller mindre säkrat skytteligatiteln. Frågan är nu hur länge diskussionen kommer att rasa om vem som är bäst, Ronaldo eller Messi? - Foto: Alberto Saiz/SCANPIX
Världens mest uttjatade målgest? Var är Tomas Brolin när man behöver honom?
2 av 4
Världens mest uttjatade målgest? Var är Tomas Brolin när man behöver honom? - Foto: Daniel Ochoa de Olza/SCANPIX
Messi aka "god".
3 av 4
Messi aka "god". - Foto: Manu Fernandez/SCANPIX
Justin Bieber?
4 av 4
Justin Bieber? - Foto: Emilio Morenatti/SCANPIX

Vem är egentligen bäst - Cristiano Ronaldo eller Messi?

Med största sannolikhet är nu den spanska skytteligan avgjord.


Messi vs Ronaldo

Det kommer aldrig bli tyst på diskussionen kring vem som är bäst av Leo Messi eller Cristiano Ronaldo. För vare sig det är ett gemytligt samtal mellan två vänner eller en öppen kakafoni av meningsutbyten mellan två rivaliserande supportrar - kommer frågan nog aldrig att besvaras.

Antingen är Messi för dålig på huvudet, eller så filmar Ronaldo för mycket. Antingen är Messi för dålig i landslaget, eller så passar Ronaldo för lite.

Diskussionen är lika oundviklig som att det är omöjligt att komma till sans vem som är bäst. Lika bra att släppa hela grejen och njuta av att få se, två av världens bästa lirare vecka ut och vecka in.

MADRID. Bataljen om vem som är världens bäste fotbollsspelare mellan Cristiano Ronaldo och Lionel Messi har rasat i många år. Den kortvuxne argentinaren har haft övertaget länge. Men efter söndagens frisparkskavalkad från Ronaldo rykte han väsentligt i toppen av den spanska skytteligan.

Portugisen, som även smekte in segermålet i Copa Del Rey-finalen mot just Barcelona, är alltså på god väg att plocka hem den åtråvärda Guldskon mitt framför näsan på Messi.

Men som alltid när man diskuterar huruvida den ena spelaren är bättre än den andre, måste man även beakta vem som vinner vad.

VM eller klubblaget?

För trots att många röster höjdes om att Xavi, alternativt Andres Iniesta, skulle få vinna priset som "världens bäste fotbollsspelare 2010", gick det något överraskande till Messi. Ingen riktig förklaring fick man, och inte heller något vettigt argument.

Det chockerande var att France Football och Fifa hellre valt en spelare som gjort stort avtramp i VM än en spelare som briljerat i sitt eget klubblag.

Med det sagt, och det faktum att Rosario-sonen dels vunnit ligan och kan spela hem sin tredje Champions League-titel för karriären, är det mycket som talar för att Messi ändå är "bäst".

Detta trots att Cristiano Ronaldo, enligt några spanska medier, gjort makalösa 39 mål i ligaspelet. Men även den diskussionen kommer att fortgå länge i och med att man från Katalonien menar att ett av målen inte ska tillskrivas Ronaldo.

Å andra sidan är väl det den mest oskyldiga diskussionen av de femtioelva som rasar mellan FC Barcelona och Real Madrid.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!