Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Roma nästa för Ancelotti?

1 av 3

Foto: Alastair Grant/Scanpix

2 av 3

Foto: Ivan Tortorella/Scanpix

3 av 3

Foto: Francesco Pecoraro/Scanpix

Sport | 23/05/2011 11:18

Carlo Ancelotti säger sig vilja stanna i Premier League. Ändå ser dagen då Ancelotti återvänder till Roma ut att komma allt närmare.

Carlo Ancelotti värvades till Roma som 20-åring, efter att Nils Liedholm, som då var lagets tränare, personligen åkt hem till familjen Ancelottis bondgård i Reggiolo och övertalat honom och hans föräldrar att det var dags att byta Parma mot större utmaningar. Den defensive mittfältaren Ancelotti blev en del av det legendariska lag bestående av bland andra Falcão, Roberto Pruzzo och Bruno Conti som vann Lo Scudetto 1983 och förlorade Europacupfinalen på straffar året därpå. Ancelotti stannade åtta år i klubben och har vid flera tillfällen sagt att han ”en dag kommer att träna Roma”.

Den dagen kan snart vara här. Franco Baldini – som ännu inte arbetar för Roma utan är fortfarande kvar på det engelska fotbollsförbundet – har i mer än två månader bearbetat Portos succétränare André Villas-Boas för att få honom till Roma uppger tidningen Il Romanista. Hittills har portugisen varit avvisande, men i dag väntas han lämna ett slutgiltigt besked. Eftersom Villas-Boas i intervjuer tydligt har sagt att han tänker stanna i Porto är det troliga svaret nej.

Nye Romaägaren Thomas DiBenedettos högra hand James Pallotta har antytt att det ska komma besked i tränarfrågan efter Champions Leaguefinalen. Som av en händelse åker Pallotta till London i dag i affärer, vilket naturligtvis lett till spekulationer om ett möte med den nu arbetslöse Carlo Ancelotti.

Roma sägs även jobba på andra spår: nye sportchefen Walter Sabatini befinner sig i Sydamerika och har enligt italienska medieuppgifter träffat Chiles förre förbundskapten Marcelo Bielsa, som dock redan har erbjudits tränarjobbet i Sevilla. Andra heta kandidater är Chievos tränare Stefano Pioli, Palermos Delio Rossi och Marseilles Didier Deschamps.

Direkt efter att han fått kicken sa Carlo Ancelotti att hans förstaval är att stanna i Premier League. Enligt The Guardian har dock Chelsea en klausul i sitt kontrakt med Ancelotti som hindrar honom att gå till en annan Premier Leagueklubb. Något som talar för att tiden kan vara mogen för en återkomst till Roma.