Ryan Giggs är mannen som varit otrogen. Det bekräftade en parlamentariker i en kammare där det råder fullständig yttrandefrihet.
1 av 2
Ryan Giggs är mannen som varit otrogen. Det bekräftade en parlamentariker i en kammare där det råder fullständig yttrandefrihet. - Foto: JON SUPER/SCANPIX
Så sen som i söndags firade han sin tolfte ligatitel tillsammans med Manchester United.
2 av 2
Så sen som i söndags firade han sin tolfte ligatitel tillsammans med Manchester United. - Foto: Tim Hales/SCANPIX

Ryan Giggs stämmer twitter efter otrohetsskandalen

Ryan Giggs namngavs av en parlamentariker och det fick hela havet att storma över - fullständigt.


Anledningen till domslutet:

När Ryan Giggs fick sin ansökan beviljad av en brittisk domstol hävdade han som huvudsaklig anledning att det var nidvisor och hånord han ville skydda sig mot.

Samtidigt som den här soppan uppdagats har en längre diskussion om yttrandefriheten blommat upp i England och även premiärministern valde att lägga sig i:

- Det är ganska ohållbart, den här situationen, där tidningar inte kan trycka någonting som uppenbarligen alla andra talar om.

MANCHESTER. Han är en av världens största spelare. En tidernas gigant på Old Trafford och han har länge ansetts vara oantastlig. Men nu har glorian fallit lite på sned ovanpå Ryan Giggs huvud.

Walesaren har nämligen stämt twitter.

Hela denna soppa har kretsat kring några av Englands mest underliga lagar. På de brittiska öarna kan nämligen parlamentet utfärdat särskilda domstolsföreläggande beslut mot tabloidernas ambition att publicera riktigt hett stoff. Och det var mitt upp i en sådan "injuction" som den 37-årige walesaren fann sig.

Giggs fick helt sonika en tidning att lägga locket på kring en story om en otrohetsaffär som han ska ha haft tillsammans med den förre Big Brother deltagaren Imogen Thomas. The Sun hade gått till Manchester United och berättat att de ämnade att publicera uppgifterna kring otrohetsaffären, men till slut stoppade domstolsföreläggandet publiceringen.

Detta var ingenting nytt på andra sidan Nordsjön, men det hela fick sig en nästan bisarr vändning när Giggs namn började cirkulera på twitter. Något som slutade med en stämningsansökan. Mot twitter. Och mot de människor som skrev på twitter.

Men än mer bisarrt blir det.

För när John Hemming ställde sig upp i "the house of Commons", där det tydligen råder fullständig yttrandefrihet, namngav han Ryan Giggs som mannen bakom dessa injuctions. Att en parlamentariker bekräftade uppgifterna innebar att tidningar helt plötsligt fick juridisk rätt att skriva om händelsen.

Vad som följde kort därefter var en ren och skär kopia av Niagarafallen. På framsidan av alla engelska tabloider hittar man nu bilder på Giggs, antingen under utropet "It's Ryan Giggs!" eller med ögonen täckta och orden "Censored".

Hela havet har stormat i London under tisdagseftermiddagen med allt från uttalanden av premiärministern till långa och djupa diskussioner kring yttrande - och tryckfriheten i just "the House of Commons".

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.