Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ryan Giggs stämmer twitter efter otrohetsskandalen

- 24/05/2011, 09:30 -
Ryan Giggs är mannen som varit otrogen. Det bekräftade en parlamentariker i en kammare där det råder fullständig yttrandefrihet.
1 av 2

Ryan Giggs är mannen som varit otrogen. Det bekräftade en parlamentariker i en kammare där det råder fullständig yttrandefrihet.

JON SUPER/SCANPIX

Så sen som i söndags firade han sin tolfte ligatitel tillsammans med Manchester United.
2 av 2

Så sen som i söndags firade han sin tolfte ligatitel tillsammans med Manchester United.

Tim Hales/SCANPIX

Ryan Giggs namngavs av en parlamentariker och det fick hela havet att storma över - fullständigt.

MANCHESTER. Han är en av världens största spelare. En tidernas gigant på Old Trafford och han har länge ansetts vara oantastlig. Men nu har glorian fallit lite på sned ovanpå Ryan Giggs huvud.

Walesaren har nämligen stämt twitter.

Hela denna soppa har kretsat kring några av Englands mest underliga lagar. På de brittiska öarna kan nämligen parlamentet utfärdat särskilda domstolsföreläggande beslut mot tabloidernas ambition att publicera riktigt hett stoff. Och det var mitt upp i en sådan "injuction" som den 37-årige walesaren fann sig.

Giggs fick helt sonika en tidning att lägga locket på kring en story om en otrohetsaffär som han ska ha haft tillsammans med den förre Big Brother deltagaren Imogen Thomas. The Sun hade gått till Manchester United och berättat att de ämnade att publicera uppgifterna kring otrohetsaffären, men till slut stoppade domstolsföreläggandet publiceringen.

Detta var ingenting nytt på andra sidan Nordsjön, men det hela fick sig en nästan bisarr vändning när Giggs namn började cirkulera på twitter. Något som slutade med en stämningsansökan. Mot twitter. Och mot de människor som skrev på twitter.

Men än mer bisarrt blir det.

För när John Hemming ställde sig upp i "the house of Commons", där det tydligen råder fullständig yttrandefrihet, namngav han Ryan Giggs som mannen bakom dessa injuctions. Att en parlamentariker bekräftade uppgifterna innebar att tidningar helt plötsligt fick juridisk rätt att skriva om händelsen.

Vad som följde kort därefter var en ren och skär kopia av Niagarafallen. På framsidan av alla engelska tabloider hittar man nu bilder på Giggs, antingen under utropet "It's Ryan Giggs!" eller med ögonen täckta och orden "Censored".

Hela havet har stormat i London under tisdagseftermiddagen med allt från uttalanden av premiärministern till långa och djupa diskussioner kring yttrande - och tryckfriheten i just "the House of Commons".