1 av 3
- Foto: Foto: Matt Dunham/Scanpix
2 av 3
- Foto: Foto: Manu Fernandez/Scanpix
3 av 3
- Foto: Foto: Lee Jin-man/Scanpix

Cesc är Barças hemlige spion

Arsenals lagkapten hjälper Barcelona inför Champions Leaguefinalen.– Om Ferguson satsar på O'Shea på grund av hans erfarenhet vore det en besvikelse och skulle skicka ett rädslans budskap till laget, säger Cesc Fábregas.


Uniteds startelva enligt Cesc

van der Sar

Fabio, Ferdinand, Vidic, Evra

Valencia, Giggs, Carrick, Fletcher, Park

Rooney

För en gångs skull har det varit ganska ont om transferrykten om Cesc Fàbregas och FC Barcelona de senaste veckorna. Men när Arsenals lagkapten får frågan om han kan ge lite tips åt Barça inför Champions League-finalen tvekar han inte att hjälpa sin gamla klubb.

Cesc tror att United kommer att spela med samma lag som de hade i FA-cupfinalen den 1 maj, men är långt ifrån säker:

– De enda som är säkra på en plats i startelvan är van der Sar, Ferdinand, Vidic, Evra och Rooney, säger Cesc Fábregas.

Den katalanske Londonbon menar att duellen mellan mittbacksparet Vidic-Ferdinand och Leo Messi kommer att avgöra finalen, men att mittbackarna även är ett offensivt vapen för United.

– Vid fasta situationer är Vidic livsfarlig. Ferdinand går inte alltid upp, men det tror jag han kommer att göra mot slutet. Ferguson är medveten om hans lags fysiska överlägsenhet och vet att de kan få sina bästa chanser på frisparkar och hörnor, säger Cesc Fàbregas till El Mundo Deportivo.

Cesc tror på ett mittfält med tre centrala mittfältare: Carrick, Giggs och Fletcher.

– Fletcher är den enda spelaren i United som kan göra en man-mot-man-markering på Iniesta och Xavi om Ferguson skulle vilja stänga av någon av dem. Han spelar garanterat.

Till vänster tror han på Park Ji-Sung och till höger tror han att Ferguson kommer att föredra Valencia före Nani.

Mest osäker är han på vänsterbacksplatsen.

– Den borde vara vigd åt någon av bröderna, Fabio och Rafael, som liknar varandra spelmässigt. Om Ferguson satsar på O'Shea på grund av hans erfarenhet vore det en besvikelse och skulle skicka ett rädslans budskap till laget. I en final måste man vara modig. Jag tror att det blir Fabio, för Rafael spelade senast i Premier League, säger Cesc Fàbregas till Mundo Deportivo.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

1 timme sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

2 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

3 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.