Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Skandal-Dulee till Holland

1 av 3

Foto: www.degraafschap.nl

2 av 3

Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

3 av 3

Foto: Bertil Ericson/Scanpix

Sport | 26/05/2011 11:23

Mittfältaren fick lämna sin grekiska klubb av disciplinära skäl. Nu får skandalspelaren en ny chans i holländska ligan.

I Holland är De Graafschap kända som Super Boeren - ”superbönderna”. Laget kommer från staden Doetinchem, beläget i Achterhoek - ett område vars namn betyder "det bakre hörnet".

Det är i den lantliga miljön som Dulee Johnson nu får ytterligare en chans i sin skandalfyllda fotbollskarriär.

Om det är rätt ställe för att den liberianske landslagsmittfältaren ska lyckas hålla sig från skandaler återstår att se. De Graafschap slutade fyra från slutet i den hollänska liga i år och meddelar på sin hemsida att de kommit överens med Johnson om en ett ettårskontrakt – och att klubben därefter har en ensidig option på att förlänga det med två år.

– Vi är nöjda med att locka Dulee Johnson. Dulee är erfaren och har visat att han kan spela fotboll. Han vill visa upp sig i rampljuset och De Graafschap ger honom den chansen, säger Leen Looijen, sportchef i De Graafschap till klubbens hemsida.

Dulee Johnson kommer närmast från Panaitolikos i grekiska andradivisonen – en klubb han kom till i januari, men bara hann vara i ett par månader innan han hamnade i en påstådd fylleskandal och tvingades lämna klubben.