Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skandal-Dulee till Holland

1 av 3

Foto: www.degraafschap.nl

2 av 3

Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

3 av 3

Foto: Bertil Ericson/Scanpix

Sport | 26/05/2011 11:23

Mittfältaren fick lämna sin grekiska klubb av disciplinära skäl. Nu får skandalspelaren en ny chans i holländska ligan.

I Holland är De Graafschap kända som Super Boeren - ”superbönderna”. Laget kommer från staden Doetinchem, beläget i Achterhoek - ett område vars namn betyder "det bakre hörnet".

Det är i den lantliga miljön som Dulee Johnson nu får ytterligare en chans i sin skandalfyllda fotbollskarriär.

Om det är rätt ställe för att den liberianske landslagsmittfältaren ska lyckas hålla sig från skandaler återstår att se. De Graafschap slutade fyra från slutet i den hollänska liga i år och meddelar på sin hemsida att de kommit överens med Johnson om en ett ettårskontrakt – och att klubben därefter har en ensidig option på att förlänga det med två år.

– Vi är nöjda med att locka Dulee Johnson. Dulee är erfaren och har visat att han kan spela fotboll. Han vill visa upp sig i rampljuset och De Graafschap ger honom den chansen, säger Leen Looijen, sportchef i De Graafschap till klubbens hemsida.

Dulee Johnson kommer närmast från Panaitolikos i grekiska andradivisonen – en klubb han kom till i januari, men bara hann vara i ett par månader innan han hamnade i en påstådd fylleskandal och tvingades lämna klubben.