Torsdag 2 Dec
Stockholm

Lagkaptenen överger skeppet efter nedflyttning

När Blackpool åkt ut tackar lagkaptenen för sig och flörtar med toppklubbarna.
1 av 3
När Blackpool åkt ut tackar lagkaptenen för sig och flörtar med toppklubbarna. Foto: Jon Super / AP
2 av 3
Sebastian Larsson deppade när hans Birmingham åkte ur Premier League, men lär få fortsätta spela på den högsta nivån även nästa säsong.
3 av 3
Sebastian Larsson deppade när hans Birmingham åkte ur Premier League, men lär få fortsätta spela på den högsta nivån även nästa säsong. Foto: SIMON DAWSON / AP

Blackpools Charlie Adam vill spela i Premier League även nästa säsong.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Andra som vill stanna i Premier League

Det är inte bara Charlie Adam som vill stanna i den högsta divisionen samtidigt som hans lag får börja om i Championship. Flera andra spelare är på väg att gå åt samma håll.

Sebastian Larsson, Birmingham

Den svenske högeryttern skrev aldrig på något nytt kontrakt med Birmingham och tur var väl det när de ändå åkte ur. Nu står klubbarna i kö för att köpa honom. Blackburn är den senaste intressenten.

Thomas Hitzlsperger, West Ham

Den tyske före detta landslagsmittfältaren gjorde comeback i West Ham mot slutet av säsongen men lyckades in hålla de kvar i Premier League. Aston Villa uppges vara intresserade.

Scott Parker, West Ham

Den klassiska nedflyttade Londonklubben ska ha tröttnat på Parkers ständiga skadeproblem. Trots det kan han vara på väg till topplaget Arsenal, som kanske behöver lite rutin på innermittfältet.

Scott Dann, Birmingham

Liksom när det gäller Charlie Adam är Liverpool intresserat av Birminghams duktige mittback Dann, 24. Han är född i staden och kan förstärka lagets mittförsvar – för uppemot 10 miljoner pund.

BLACKPOOL. De orangefärgade nykomlingarna från Blackpool ramlade ur Premier League direkt trots en fin start på säsongen. Lagkaptenen Charlie Adam dominerade på mittfältet men överger nu klubben efter nedflyttningen.

– Min framtid är att spela i Premier League. Jag vill spela på toppen och förhoppningsvis får jag den möjligheten, säger han till Press Association Sport.

Adam såg nästan ensam till att Blackpool fortfarande i den sista omgången hade chansen att hålla sig kvar i den högsta ligan. Han styrde och ställde framåt och passade även på att slå in frisparkar och straffar.

Redan i januari ryktades lagkaptenen till framför allt Liverpool men även Tottenham. Det är mycket möjligt att de är bland lagen som kommer att jaga Adam under sommaren.

Trots att han nu överger det sjunkande skeppet Blackpool vill han understryka hur väl han trivts i klubben.

– Jag kommer alltid att minnas min tid i Blackpool, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela