Eto'o fixade cup-pokalen åt Inter

- 29/05/2011, 22:56 -
Josip Ilicic hoppar över två interspelare.
1 av 3

Josip Ilicic hoppar över två interspelare.

Gregorio Borgia / SCANPIX

Samuel Eto'o var kylig i sina två frilägen.
2 av 3

Samuel Eto'o var kylig i sina två frilägen.

Gregorio Borgia / SCANPIX

Här firar han med kompisen Marco Materazzi.
3 av 3

Här firar han med kompisen Marco Materazzi.

Gregorio Borgia / SCANPIX

Samuel Eto'o blev stor matchhjälte när han med sina två mål sänkte Palermo som jagade sin första titel.

ROM. Palermo hade aldrig vunnit en titel och hade allt att vinna i kvällens final. Inter hade redan tappat två titlar sen förra året, till Milan i ligan och till Barcelona i Champions League. Milanolaget hade alltså sin sista chans till upprättelse för en annars ganska så usel säsong.

Esteban Cambiasso, skadad, och den skicklige högerbacken Maicon, avstängd, saknades hos de regerande cupmästarna som höll på att åka på en smäll redan efter några sekunder. Men Abel Hernandez skott gick i burgaveln.

Inledningen på matchen var annars ganska avvaktande där det mesta i offensiv väg handlade om duellen mellan Palermos stjärna Javier Pastore och Inters gänglige mittback Lucio.

Sicilianarnas argentinske gunstling Pastore är en offensiv mittfältskreatör som ryktas vara på väg till någon av de största klubbarna i Europa. Även Inters kreatör på mitten, Wesley Sneijder, ryktas vara på väg bort. Manchester united som behöver nya krafter på mitten uppges vara sugna på holländaren.

Inter är dock väldigt måna om att hålla kvar sin kreatör som i finalen visade varför han är så viktig. Med en känslig pass fram till pålitlige målskytten Samuel Eto'o såg de båda till att ge Inter ledningen efter 26 minuter.

I cupen hade Eto'o gjort sex mål innan dagens match. Han betyder väldigt mycket för Inter och har med sina 21 mål i ligan på 35 matcher sett till att inter ändå har varit med i toppstriden.

Pastore fortsatte att glänsa i andra halvlek

I den andra halvleken fortsatte Pastore att utmana Inters backlinje. Han låg bakom det mesta i anfallsväg men lyckades aldrig göra- eller passa fram till något mål.

Fabrizio Miccoli kom in i den andra halvleken när Palermo gick för ett kvitterinsgmål. Han var också väldigt nära att ge sina kamrater i rosa tröjor en väg in i matchen. Men Julio Cesar gjorde en strålande räddning på Miccolis placerade skott.

Med den lille målskytten Miccoli på plan skapade Palermo allt fler chanser genom sitt vackra spel. Christian Chivu, iklädd sin flygplansmössa, och Lucio fick jobba hårt för att hålla Palermos fingrar borta från pokalen.

Eto'o slog till igen

Men istället för att kvittera tappade Pastore bollen till Sneijder som återigen spelade fram Eto'o. Kameruniern var lika kylig i den 76 minuten som i den första halvleken. Och 2-0 satt väl placerat vid stolpen.

Den snabbe kameruniern som blivit vald till Afrikas bäste spelare fyra gånger. Han har vunnit La Liga tre gånger, Serie A en gång, Champions League tre gånger och nu Italienska cupen två gånger.

Kaos i slutet

I slutet kom den gamle helsingborgspelaren McDonald Mariga in för Inter och fick se matchen tända till under de sista minutrarna. Ezequiel Muñoz reducerade då Inter helt släppte markeringen på en hörna. Muñoz blev sen utvisad då han dragit på sig sitt andra gula kort efter en tackling.

I och med målskytten Muñoz utvisning kom kvitteringsjakten av sig. Matchen dog helt då Inters Champions League-hjälte från förra året, Diego Milio, kom in och satte 3-1 i vad som kan ha varit Argentinarens sista framträdande för Inter.

Palermos fina spel gav inget resultat och istället kunde Inter, ledda av Samuel Eto'o ta hem sin tredje titel för säsongen (klubb-vm och italienska supercupen).