1 av 3
- Foto: Foto: Massimo Pinca/Scanpix
2 av 3
- Foto: Foto: Luca Bruno/Scanpix
3 av 3
- Foto: Foto: Massimo Pinca/Scanpix

Juventus-legendar tar över tränarbänken

Gamle Juvekaptenen Antonio Conte ersätter Luigi Delneri – blir Juventus sjätte tränare på fem år.


Juves tränarkarussel

Didier Deschamps 2006-2007.

Giancarlo Corradini 2007 (två matcher på slutet).

Claudio Ranieri 2007-2009.

Ciro Ferrara 2009-2010.

Alberto Zaccheroni 2010.

Luigi Delneri 2010-2011.

Antonio Conte 2011-

TURIN. Som spelare gjorde Antonio Conte tretton säsonger i Juventus. Med tiden blev han en av klubbens stora ikoner och i flera år var han även lagkapten. Nu är 41-årige Conte officiellt presenterad som Juventus nya tränare, efter att ha skrivit under ett tvåårskontrakt.

Juventus var länge en klubb som aldrig sparkade sin tränare. Den tiden är sedan några år tillbaka över. Luigi Delneri fick bara en säsong. Han fick gå efter att han misslyckats med att kvalificera Juventus till såväl Champions League som Europa League till nästa säsong.

Nu förväntar sig besvikna supportrar en storsatsning på sommarens transfermarknad.

– Alla vet att jag hyser en stor kärlek för de här supportrarna och det här laget. Men hade det inte varit en rejäl satsning så hade jag inte tackat ja, hur mycket jag än tycker om den här klubben, säger Antonio Conte.

Under sina år som tränare i Serie B med Bari, Atalanta och Siena har Antonio Conte gjort sig känd som en offensiv tränare. Något han tänker fortsätta att vara även i Juventus.

– Jag vill att mitt lag ska ha bollinnehavet. Det är vi som ska styra matchen, det kommer jag att inpränta i spelarna. Sen finns det några principer som jag är trogen: jag vill ha ett kort lag, som omedelbart vinner bollen och inte backar hem, säger Antonio Conte enligt La Stampa.

Ny intervju med Antonio Conte:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

1 timme sedan
FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

idag 16:56
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

idag 16:54
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.