1 av 3
- Foto: Foto: Gero Breloer/Scanpix
2 av 3
- Foto: Foto: Alastair Grant/Scanpix
3 av 3
- Foto: Foto: Matt Dunham/Scanpix

Hiddink kan bli Chelseas räddning - ännu en gång

Guus Hiddink har ett år kvar på sitt kontrakt som turkisk förbundskapten - men snart kan han komma att  ta över Chelsea.


Guus Hiddinks 2000-tal

2000: Real Betis

2000-2002: Sydkorea.

2002-2006: PSV Eindhoven.

2005-2006: Australien.

2006-2010: Ryssland.

2009: Chelsea.

2010- : Turkiet.

 

 

När Roman Abramovitj sparkade Luiz Felipe Scolari från tränarposten i Chelsea i februari 2009 vände sig den ryske oligarken till Guus Hiddink. Ett naturligt steg med tanke på att han redan betalade Hiddinks lön som ryskförbundskapten. Säsongen ut extraknäckte Hiddink i Chelsea, och blev på kort tid mäkta populär hos såväl spelare som publik.

Sedan Carlo Ancelotti fick sparken efter Premier Leagues sista omgång har det spekulerats i en återkomst för Hiddink, som dock har ett år kvar på sitt kontrakt som turkisk förbundskapten. Sedan han kom till Turkiet sommaren 2010 har det gått upp och ner för Turkiet. Landslaget ligger för närvarande trea i sin kvalgrupp, och Hiddink fick utstå hård kritik efter förlusten mot Azerbadjzan.

Skulle han för ovanlighets skull misslyckas med sitt uppdrag har han dock en tänkbar reträttväg. Under sin tid i Turkiet har han aldrig kapat banden till Chelsea helt.

Håller kontakten med Chelsea

– Folket i Chelsea, inklusive bossen, har varit välkomnande enda sedan jag stack. Så vi hörs lite då och då, säger Guus Hiddink enligt Soccerway.

På fredag väntar en viktig bortamatch mot Belgien, som för närvarande haren poäng mer än Hiddinks Turkiet. Inför matchen vägrar dock holländaren att utesluta en återkomst till Chelsea.

– För tillfället för vi inga konkreta diskussioner om det, men om jag skulle få ett erbjuda så skulle jag tänka igenom det, fortsätter Guus Hiddink.

Skulle Turkiet förlora mot Belgien kan Hiddinks jobb i Turkiet hänga löst redan på måndag. Trots att han hunnit bli 64 år känner han att han har mycket kvar att ge.

– Jag känner att jag har gott om energi och jag gillar att jobba varje dag och känner att jag skulle vilja ha mer av det. Så en klubbroll skulle passa mig bättre än att vara förbundskapten. Jag har inte sagt det till ordföranden för det turkiska fotbollsförbundet. Men han är en intelligent man och jag är säker på att han följer världens fotbollsmedia, säger Guus Hiddink enligt The Guardian.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!