1 av 3
- Foto: Foto: Domenico Stinellis/Scanpix
2 av 3
- Foto: Foto: Luca Bruno/Scanpix
3 av 3
- Foto: Foto: Jan Pitman/Scanpix

Vieri och Totti indragna i jätteskandalen

Spelskandalen i Italien växer. Nu kan även två av det senaste årtiondets största spelare dras in.


Christian Vieri & Francesco Totti

Francesco Totti:

Ålder: 34 år.

Landskamper: 58.

Klubb: Roma

Christian "Bobo" Vieri:

Ålder: 37 år.

Landskamper: 49.

Klubbar: Prato, Torino, Pisa, Ravenna, Venezia, Atalanta, Juventus, Atlético Madrid, Lazio, Inter, Milan, Monaco, Atalanta, Fiorentina, Atalanta.

Den 20 mars spelade Roma och Fiorentina 2-2. Romas båda mål gjordes av Francesco Totti, som därmed gick upp på en femte plats på listan över alla tiders målgörare i Serie A.

Nu dyker den matchen, och möjligen även Francesco Totti, upp i utredningen kring den stora spelskandalen i Italien.

Klockan 19.36 följande dag ringde tobakshandlaren Massimo Erodiani – en av de huvudmisstänkta i spelhärvan – upp tandläkaren Marco Pirano. Erodiano pratar om Inters match, och säger dessutom att Lecceanfallaren Daniele Corvia hade förutspått att det skulle bli många mål eftersom han hade ”hört det från de gulrödas kapten”.

Vem gäller det?

Något som kan syfta på Romas kapten, Francesco Totti, men lika gärna kan innebära kaptenen för Corvias eget lag Lecce, även de gulröda.

Tottis gamla anfallskamrat i landslaget, Christian ”Bobo” Vieri, dyker också upp i utredningen. I samband med matchen Inter-Lecce. Där hade spelsyndikatet riktat in sig på en målfest. ”Det är fem spelare som är med på det”, säger Baris före lagkapten Antonio Bellavista i ett avlyssnat samtal, ett par timmar innan matchen börjar.

I själva verket slutar matchen 1-0 till Inter, och enligt vad som sägs i ett avlyssnat samtal berodde det på att operationen blev inställd eftersom ”bossen inte hade pengar att satsa”. Till skillnad från tidigare har inte polisen läckt ut utskrifterna på dessa samtal, utan bara berättat om dem muntligen för journalister.

Vieri "indragen"

I samtalet mellan Ivan Tisci, ledaren för en av spelsyndikaten och Antonio Bellavista, säger Tisci enligt dessa poliskällor att han har träffat Bobo Vieri i Milano. Vieri ska ha ha sagt att han inte vunnit mycket, utan bara spelat hemma på sin dator. Enligt poliskällorna uppger Tisci att han "har dragit in Vieri och att han hade kännedom om over 3,5 på Inter” skriver La Repubblica.

Enligt Roberto di Martino, åklagare i Cremona, rör spelskandalen ändå inte främst enskilda spelare.

– Det är en känsla och en känsla är inget bevis, men känslan är de uppgjorda matcherna i Serie A inte rör spelarna utan klubbarna. Känslan är att det finns mycket stora problem i Serie A med fixade matcher, säger Roberto di Martino enligt Il Mesaggero.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

2 timmar sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.