1 av 4
- Foto: Foto: AP Photo/Antonio Calanni/Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Foto: AP Photo/Antonio Calanni/Scanpix
Inget konstgräs, snälla?
4 av 4
Inget konstgräs, snälla?

Nu tvingas Zlatan spela på konstgräs

Efter 55 år är Novara tillbaka i Serie A. Nu väntar deras konstgräs på Zlatan och gänget.


De spelar i Serie A till hösten

Med tanke på spelskandalen som är under utredning i Italien är det i dagsläget oklart om några lag kommer att bli tvångsnedflyttade eller inte. Atalanta och Siena lever exemplvis farligt. Här är lagen som annars spelar i Serie A 2011/2012 (nykomlingar fetmarkerade):

Atalanta
Bologna
Cagliari
Catania
Cesena
Chievo
Fiorentina
Genoa 
Inter
Juventus
Lazio
Lecce
Milan
Napoli
Novara
Palermo
Parma
Roma
Siena
Udinese

NOVARA. Inför den här säsongen var Novara, från den lilla staden med samma namn, nykomlingar i Serie B. Efter gårdagens 2-0-seger i play off-matchen mot Padova är klubben alltså tillbaka i Serie A – efter en 55 år lång väntan.

– Det är en fantastisk bedrift, vi har lyckats med det omöjliga med ett lag som var skapat för att inte åka ur serien. Vi började med 1 200 besökare  på våra matcher i Serie C och vi har gått upp två gånger på raken. Nu vill jag vill jag testa vingarna på den stora scenen i Serie A, säger Novaras tränare Attilio Tesser till La Stampa.

Offensivt spelsystem

För Tesser är avancemanget en stor personlig revansch – han blev sparkad från sina fyra senaste klubbar, utan att få vara kvar en hel säsong någonstans.

Novara har fått mycket beröm för sin fotboll under hela den gångna säsongen, men undantag för en två månader lång svacka i vintras. Spelsystemet har varit ett mycket offensivt 4-3-1-2.

Konstgräs i Serie A

Nu får alltså Serie A-stjärnorna i Zlatans Milan åka de fem milen till Novara och Silvio Piola-stadion – för att spela på konstgräs. Något som är extremt ovanligt i Italien, Novara var första klubb i Serie B att inte spela på naturgräs – och risken för att det kommer att klagas över nykomlingarnas plan är uppenbar. Något som i så fall inte blir första gången det händer:

Första söndagen i februari for vi till Novara, planen såg hopplös ut efter att i flera dagar ha konsumerat en snöblandad nederbörd och vi trodde inte det skulle bli match”, skrev Gunnar Gren i ”Med Gre-No-Li i Italien” om matchen Novara-Milan 4 februari 1951. Se bilder från den matchen här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

1 timme sedan

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

1 timme sedan
Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

2 timmar sedan
FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

idag 16:56
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

idag 16:54
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.