Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Leonardo ser ut att lämna Inter - vem tar över?

- 14/06/2011, 15:19 -
1 av 3

Foto: AP Photo/Alfredo Falcone/Scanpix

2 av 3

Foto: AP PHOTO/Armando Franca/Scanpix

3 av 3

Foto: AP Photo/Roberto Candia/Scanpix

Intertränaren Leonardo sägs vara på väg till PSG – Inter ska ha kontaktat Marcelo Bielsa.

MILANO. Under en sommar där flera italienska klubbar byter tränare var de flesta bedömare överens om att Leonardo skulle träna Inter även denna säsong. Något som inte längre verkar lika självklart. Den franska tidningen l'Equipe uppger att Leonardo under tisdagen befinner sig i Qatar för att förhandla om att bli PSG:s nya sportchef.

Parisklubben köptes nyligen till 70 procent av en investeringsfond från Qatar. Leonardo känner klubben väl, efter att ha spelat där under säsongen 96/97, men affären är ännu långt ifrån att fullbordas, skriver l'Equipe.

Men Inter har redan vidtagit åtgärder för att fylla en eventuell lucka efter Leonardo. Enligt uppgifter till tidningen La Repubblica har Interägaren Massimo Moratti redan ringt till Chiles och Argentinas förre förbundskapten Marcelo Bielsa för att höra om han är sugen på att träna Inter till hösten. Detta efter att Moratti först pratat med Javier Zanetti, som känner Bielsa väl från Argentinas landslag.

Om Bielsa kommer skulle Inter gå från en väldigt offensiv tränare till en ännu offensivare – Bielsa förespråkar en 3-3-1-3-uppställning.

Interägaren Massimo Moratti förnekar dock att han har pratat med Bielsa.

– Det har inte funnits något telefonsamtal, låt mig göra den saken klar, säger Moratti till Inters hemsida.

På frågan om Moratti ändå inte är lite förtjust i Bielsa som tränare, svarar han:

– Vi har en tränare som är bra.