Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Napolistjärnan åtalas för dödskrasch

- 15/06/2011, 13:12 -
1 av 3

Foto: AP Photo/Felice Calabro'/Scanpix

2 av 3

Foto: AP Photo/Alberto Pellaschiar/Scanpix

3 av 3

Foto: AP Photo/Alberto Pellaschiar/Scanpix

Körde ihjäl tre personer – nu riskerar Hugo Campagnaro fängelse.

RIO CUARTO. I förra veckan var Napolis ytterback Hugo Campagnaro inblandad i en trafikolycka i hemlandet Argentina. En olycka som slutade med att en person i bilen som Campagnaro körde dog, liksom de två personerna i bilen som han krockade med.

Nu har en åklagare i staden Rio Cuarto beslutat att väcka åtal mot Campagnaro för grovt vållande till annans död. Ett brott som i Argentina straffas med minst två års fängelse om det rör sig om mer än en död person.

”Eftersom det är allmänt känt vad den åtalade arbetar med, beslutas det att han får behålla sin frihet” skriver rätten – under förutsättning att Campagnaro betalar två miljoner peso, motsvarande 3,12 miljoner kronor, i borgen, uppger Cadena 3.

Samtidigt kommer beskedet från Brasilien att en annan före detta Napolispelare – stjärnanfallaren Edmundo – också riskerar fängelse, även han för att ha kört ihjäl tre personer. En åklagare i Rio de Janeiro har utfärdat en häktningsorder för den nu 40-årige Edmundo. Det handlar om en händelse 1995, då den brasilianske landslagsanfallaren spelade i Fiorentina. Edmundo körde ihjäl tre personer, och dömdes senare till fyra och ett halvt års fängelse – en dom han har överklagat inte mindre än 14 gånger.