Hiddinks debut lyfter Chelsea

- 21/02/2009, 17:09 -

Supertränarens första match blev en succé.

Chelsea är på gång igen. Tacka nye tränaren Guus Hiddink som pumpat självförtroende i truppen. Managerdebuten mot Aston Villa slutade i succé tack vare Nicolas Anelkas segermål i den 19:e minuten. Fullträffen var hans första i Premier League på nio omgångar och kom efter att Frank Lampard lurar bort tre Villa-försvarare och serverat Anelka en boll i djupled. Anelka chippade enkelt bollen över Brad Friedel i Villa-målet.

–Vi visade karaktär i en tuff match, sa fransmannen efter segern.

Första matchen för 62-årige Hiddink kunde inte slutat bättre. Hans nya Chelsea bröt Aston Villas supersvit på tretton raka matcher utan förlust. Nu kan man ta upp jakten på Manchester City, om det nu är möjligt.

– Det kommer att bli tufft, men vi vet alla att det är möjligt. Vi hoppas att vi är tillbaka i racet, sa en utmattad Anelka.

Villa fick en riktigt bra chans att kvittera men Ashley Youngs frispark från 20 meter gick över muren och träffade klockrent ribban.

Chelseas seger gör att Londonklubben går förbi just Aston Villa och parkerar på tredje plats. Manchester United leder ligan sju poäng före Chelsea och har dessutom en match mindre spelad.

Skrivet av: