Boråsarna krossade sin motståndare med 4-0.
1 av 3
Boråsarna krossade sin motståndare med 4-0. - Foto: Conny Sillén/SCANPIX
Elfsborg är nära andra kvalomgången.
2 av 3
Elfsborg är nära andra kvalomgången. - Foto: Conny Sillén/SCANPIX
Häcken har ett 1-1-resultat att spela på.
3 av 3
Häcken har ett 1-1-resultat att spela på. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

Rond två - svensklagen närmar sig Europa

Grovjobbet är redan gjort. Nu ska Elfsborg och Häcken bara sätta den dödande stöten - och avancera till Europa League-kvalets andra omgång.


Fakta

Fola Esch - Elfsborg

Matchen tevesänds inte, men klubben kommer ändå erbjuda liverapportering. Mer information hittar du på deras hemsida.

BK Häcken - UN Käerjéng

Den som vill se matchen kan fortfarande köpa biljetter. Men någon tevesändning kommer det inte bli. Och kan man inte se matchen erbjuder även Häcken en liverapportering.

EUROPA. Boråsarna har skaffat sig ett perfekt utgångsläge inför torsdagskvällens returmöte efter 4-0 hemma på Borås Arena.

Jättetalangen Oscar Hiljemark spräckte nollan med sitt allra första Europamål och David Elm säkrade segern med sina två baljor. Men de svenska gästerna har inga intentioner att spela på resultat - trots att lagkaptenen och stjärnan Anders Svensson vilas.

– Vi kommer gå in ordentligt och inte ge dem utrymme. Jag hoppas på en riktig genomkörare, det är bra för självförtroendet hos våra spelare om vi får med oss många mål även i den här matchen. Alla spelare är i god form, vi har spelat väldigt bra det sista och går för seger, säger tränaren Magnus Haglund till klubbens hemsida.

Klockan 16.30 blåser domaren igång striden, som endast kan förloras om Elfsborg kollapsar fullständigt. Men allt pekar mot att det blir ett dubbelmöte mot ungerska Paks i den andra omgången.

Stolpe, ribba, dominans - bara ett mål

Desto tuffare blev det dock för Häcken i den första omgången. Hisingengänget dominerade matchen helt och hållet och träffade både stolpen och ribban. Svensklaget dominerade fullständigt.

I stället var det hemmalaget som chockade det svenska laget. I den 85:e matchminuten fick luxemburgska UN Käerjéng in bollen på något mirakulöst. Men i den sista övertidsminuten lyckades Göteborgarna att forcera in en kvittering - och därigenom en öppen chans på avancemang.

Nu räcker det med ett mållöst resultat hemma på Rambergsvallen för att Häcken ska gå vidare till den andra omgången och då förmodligen ställas mot georgiska Metalurgi Rustavi.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!