Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lista: Fem spelare som misslyckats som tränare

Jesper Blomqvist misslyckades med att ta Bajen tillbaka till allsvenskan.
1 av 5

Jesper Blomqvist misslyckades med att ta Bajen tillbaka till allsvenskan.

Claudio Bresciani / SCANPIX

Henrik Larsson har mest sett bitter ut hela säsongen.
2 av 5

Henrik Larsson har mest sett bitter ut hela säsongen.

BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Flopp och fiasko är bra ord för att beskriva Ciro Ferrarass tid som tränare i Juventus.
3 av 5

Flopp och fiasko är bra ord för att beskriva Ciro Ferrarass tid som tränare i Juventus.

Ariel Schalit / AP

Roy Keane fortsatte håna domare och motståndare även som tränare.
4 av 5

Roy Keane fortsatte håna domare och motståndare även som tränare.

AKIRA SUEMORI / AP

Gareth Southgate fick till slut sparken från klubben i sitt hjärta.
5 av 5

Gareth Southgate fick till slut sparken från klubben i sitt hjärta.

SANG TAN / AP

Sport | 09/07/2011 13:27

Nyheter24 minns hur fem storspelare snabbt blev fem misslyckade spelare. I klubbar som Juventus och Hammarby.

Det finns spelare som lyckas ta klivet över till tränarrollen med bravur. Och så finns det dem som kanske skulle ha valt ett annat steg i karriären.

Jesper Blomqvist, Enköping och Hammarby

Med spelarmeriter från klubbar som Milan, Manchester United och Djurgården var det många som trodde på tränaren Jesper Blomqvist. Men han fick sparken från Enköpings SK 2009 efter att han själv tagit en ordinarie plats i laget. Samma sak blev det i "Bajen" som han kom till och fick lämna efter ett liknande scenario 2010.

Henrik Larsson, Landskrona

Okej, han har inte varit tränare speciellt länge. Men med tanke på hur stort det var att hela Sveriges Henke blev tränare - i Landskrona - så är han (hittills) en stor besvikelse. Visserligen blev det en femteplats 2010 men i år har det gått uselt. Bois ligger på kvalplats, bakom lag som Jönköpings Södra, Brage och Falkenberg.

Roy Keane, Sunderland och Ipswich

Den gamle Man United-legendaren fortsatte visserligen vara hårdnackad och kontroversiellt frispråkig även som tränare, men resultatmässigt gick det… mindre bra. Han gjorde det okej i Sunderland, men när Ipswich satsat för att gå upp 2010/2011 blev det noll segrar på de första 14 matcherna och Keane sparkades redan i början av januari. Har ännu inte hittat någon ny klubb.

Gareth Southgate, Middlesbrough

"Boro":s gamle lagkapten fick ta över skutan som tränare när Steve McClaren lämnade för att träna landslaget 2006. Det utlöste debatt eftersom Southgate inte hade de utbildningar som krävs enligt Fifa. Det märktes också på planen. Även han lyckades med 14 raka utan seger under 2008/2009 och laget lämnade Premier League. Southgate fick dock fortsatt förtroende och sparkades ironiskt nog precis när han tagit laget nära en topplats i Championship.

Ciro Ferrara, Juventus

"Den gamla damen":s gamle storback fick äran att leda laget inför säsongen 2009/2010. Något alla kring klubben nog ångrar. Han värvade brassarna Diego och Felipe Melo samt landslagsmännen Fabio Cannavaro och Fabio Grosso. Laget vann de fyra första ligamatcherna, men sen kom det totala raset. "Juve" blev utspelat av Bayern München i Turin och missade därmed Champions League. Då började de också förlora i ligan och när laget dessutom fick stryk i cupen sparkades Ferrara. Har fått ta över U21-landslaget utan att hinna göra några avtryck.