Onsdag 22 Sep
Stockholm

Süperhärvan - Uefa kan stoppa storklubbarna

Aziz Yildirim, Fenerbahces ordförande är en av de 22 som står anklagade för mutbrott i den turkiska fotbollen. Nu kan Yildirims klubb även stängas av från spel i Champions League.
Aziz Yildirim, Fenerbahces ordförande är en av de 22 som står anklagade för mutbrott i den turkiska fotbollen. Nu kan Yildirims klubb även stängas av från spel i Champions League. Foto: Ibrahim Usta/SCANPIX

Uefa kan komma att stänga av de klubbar som nu är indragna i den största turkiska spelhärvan på många år.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Skandalen

I kölvattnet av den turkiska spelhärvan riskerar nu alltså Fenerbahce och Trabzonspor att stängas av från spel i Champions League.

Detta står klart efter att det europeiska förbundet deklarerat att lag inte får delta i turnerningarna som Uefa står bakom om de är misstänkta för oegentligheter.

ISTANBUL. Den turkiska spelskandalen växer sig allt större. Inte nog med att Fenerbahces och Trabzonspors ordföranden har arresterats, nu talar mycket för att ytterligare en storklubb blivit indragen.

Besiktas vice ordförande Serdar Adali och tränaren Tayfur Havutcu har även de blivit omhändertagna av polis. Även det turkiska fotbollförbundets förre ordförande har kallats till polisförhör.

Enligt uppgifter ska det hela handla om 19 uppgjorda matcher i den turkiska Süper Lig.

Det finns dessutom en överhängande risk att de lag som nu är indragna i härvan, även blir uteslutna från spel i Uefa-anordnade cuper rapporterar tidningen Zaman.

Kommentera
Kopiera länk
Dela