Daniel Larsson gjorde succé förra året. Nu går det tungt för honom.
1 av 3
Daniel Larsson gjorde succé förra året. Nu går det tungt för honom. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Men han är inte ensam. Hela Malmö FF är inne i en stor formsvacka och ligger endast på en åttondeplats.
2 av 3
Men han är inte ensam. Hela Malmö FF är inne i en stor formsvacka och ligger endast på en åttondeplats. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Anfallaren behöver inte göra mål: "Så länge laget vinner är det bra".
3 av 3
Anfallaren behöver inte göra mål: "Så länge laget vinner är det bra". - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

Larsson: "Vi är taggade till max"

Nu börjar Malmös Champions League-resa.


Fakta

HB Torshavn är ett lag helt utan heltidsproffs. Alla spelare i laget studerar eller jobbar vid sidan om fotbollen.

Men det har inte hindrat dem från att vinna den färöiska ligan två år i rad. Klubben är en av landets äldsta, grundades 1902, och även framgångsrikaste någonsin.

Laget har totalt spelat 10 Champions League-kvalmatcher. De har vunnit två, kryssat en gång och förlorat sju gånger. Samtidigt har de endast lyckats stänka in åtta mål - och släppt in 30 stycken.

MALMÖ. Daniel Larsson är redo att sänka Torshavn. På onsdagseftermiddagen drabbar Malmö FF samman med det färöiska laget i Champions League-kvalets andra omgång. Och MFF-anfallaren ser fram emot att få kliva ut på Swedbank Stadion och in i klubbfotbollens absoluta finrum.

- Det känns jättebra. Vi är så förberedda som vi kan bli, säger Daniel Larsson till Nyheter24, och fortsätter:

- Vi är taggade till max. Det är svårt att inte vara det till en Champions League-match, även om det bara är kval.

Men det är förmodligen inte många av de som kommer ta sig till hemmaborgen som vet vilka Torshavn är. Och sanningen är att det inte heller är så många ljusblåa spelare som har bra koll på det gästande gänget. Ett gäng som inte har ett enda heltidsproffs.

- Jag vet inte så mycket om dem egentligen. Inte så mycket mer än att de har bytt tränare nyligen och att de har testat en del olika spelare. Men de ska tydligen ha rätt så mycket erfarenhet från sådana här typer av kvalmatcher, erkänner Larsson.

Hur ska ni slå dem?

- Vi fokuserar först och främst på vårt eget spel. Det är så vi kommer slå dem.

Den 24-årige Larsson har dock haft det tungt den här säsongen. Samtidigt som det har gått knackigt för MFF i allsvenskan har anfallarens målskytte inte riktigt fungerat som det ska. På 14 spelade matcher från start har han endast lyckats trycka in fyra baljor.

- Det är inte så viktigt egentligen. Jag ser helst att vi vinner den här matchen. Sen om jag gör mål eller ej har inte så stor betydelse, avslutar han.

Drabbningen drar igång klockan 19.00.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!