Tisdag 28 Sep
Stockholm

Wenger värvar kritiserad landslagsman

Wenger, som redan har tappat en av världens bästa vänsterbackar och som riskerar att förlora sina två största stjärnor senare i sommar, söker efter räddningen i Frankrike. Men är Gervinho verkligen mannen som kan hjälpa klubben till en stor titel?
1 av 3
Wenger, som redan har tappat en av världens bästa vänsterbackar och som riskerar att förlora sina två största stjärnor senare i sommar, söker efter räddningen i Frankrike. Men är Gervinho verkligen mannen som kan hjälpa klubben till en stor titel?. Foto: Yves Logghe/SCANPIX
Den senaste säsongen i franska Lille slutade han som segrare av både Ligue 1 och  den franska cupen.
2 av 3
Den senaste säsongen i franska Lille slutade han som segrare av både Ligue 1 och den franska cupen. Foto: David Vincent/SCANPIX
Övergångssumman är än så länge okänd, men rykten görr gällande att Arsenal får betala strax över 100 miljoner kronor för ivorianen.
3 av 3
Övergångssumman är än så länge okänd, men rykten görr gällande att Arsenal får betala strax över 100 miljoner kronor för ivorianen. Foto: Villneuve d'Ascq/SCANPIX

Ivorianen Gervinho förstärker ett Arsenal som riskerar att förlora sina bästa spelare under sommaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Nyheter24 tycker till:

När titelkandidater som Manchester City och Chelsea rustar som mest för nästa säsong, väljer Arsene Wenger att värva en spelare med ett inte helt problemfritt förflutet. Gervinhos senaste säsong i Frankrike var visserligen lyckosam men i det ivorianska landslaget har han, särskilt efter det senaste VM-misslyckandet, fått utstå rätt hård kritik.

Den stora frågan är nu om Gervinho är rätt man att leda Arsenal framåt. Om klubben förlorar de ledande stjärnorna Samir Nasri och Cesc Fabregas går de miste om spelare tänkte att utgöra grundbulten i nästa säsongs trupp. Nyheter24 har svårt att se hur Gervinho är handen att hålla i när det blåser decembersnålt på Molineaux.

LONDON. Arsene Wenger stärker upp anfallsbesättningen med den nyblivne Ligue 1-vinnaren Gervinho. 24-åringen hämtas från Lille i Frankrike där han förra säsongen lyckades pricka in 18 mål på 49 matcher. Att det är en stor dag i ivorianens karriär märks på hans uttalanden efter måndagens övergång:

- Jag har alltid drömt om att få spela för Arsenal. Det här är en av de bästa dagarna i mitt liv, säger han till en samlad presskår.

I tider när de två största stjärnorna i Wengers lagbygge, Samir Nasri och Cesc Fabregas, ryktas vara på väg bort från klubben ses Gervinhos ankomst som ett välkommet tillskott till en klubb som efter sex titellösa säsonger nu suktar efter de ädlaste pokalerna. Övergångssumman för Gervinho är än så länge inte avslöjad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela