Wenger, som redan har tappat en av världens bästa vänsterbackar och som riskerar att förlora sina två största stjärnor senare i sommar, söker efter räddningen i Frankrike. Men är Gervinho verkligen mannen som kan hjälpa klubben till en stor titel?
1 av 3
Wenger, som redan har tappat en av världens bästa vänsterbackar och som riskerar att förlora sina två största stjärnor senare i sommar, söker efter räddningen i Frankrike. Men är Gervinho verkligen mannen som kan hjälpa klubben till en stor titel? - Foto: Yves Logghe/SCANPIX
Den senaste säsongen i franska Lille slutade han som segrare av både Ligue 1 och  den franska cupen.
2 av 3
Den senaste säsongen i franska Lille slutade han som segrare av både Ligue 1 och den franska cupen. - Foto: David Vincent/SCANPIX
Övergångssumman är än så länge okänd, men rykten görr gällande att Arsenal får betala strax över 100 miljoner kronor för ivorianen.
3 av 3
Övergångssumman är än så länge okänd, men rykten görr gällande att Arsenal får betala strax över 100 miljoner kronor för ivorianen. - Foto: Villneuve d'Ascq/SCANPIX

Wenger värvar kritiserad landslagsman

Ivorianen Gervinho förstärker ett Arsenal som riskerar att förlora sina bästa spelare under sommaren.


Nyheter24 tycker till:

När titelkandidater som Manchester City och Chelsea rustar som mest för nästa säsong, väljer Arsene Wenger att värva en spelare med ett inte helt problemfritt förflutet. Gervinhos senaste säsong i Frankrike var visserligen lyckosam men i det ivorianska landslaget har han, särskilt efter det senaste VM-misslyckandet, fått utstå rätt hård kritik.

Den stora frågan är nu om Gervinho är rätt man att leda Arsenal framåt. Om klubben förlorar de ledande stjärnorna Samir Nasri och Cesc Fabregas går de miste om spelare tänkte att utgöra grundbulten i nästa säsongs trupp. Nyheter24 har svårt att se hur Gervinho är handen att hålla i när det blåser decembersnålt på Molineaux.

LONDON. Arsene Wenger stärker upp anfallsbesättningen med den nyblivne Ligue 1-vinnaren Gervinho. 24-åringen hämtas från Lille i Frankrike där han förra säsongen lyckades pricka in 18 mål på 49 matcher. Att det är en stor dag i ivorianens karriär märks på hans uttalanden efter måndagens övergång:

- Jag har alltid drömt om att få spela för Arsenal. Det här är en av de bästa dagarna i mitt liv, säger han till en samlad presskår.

I tider när de två största stjärnorna i Wengers lagbygge, Samir Nasri och Cesc Fabregas, ryktas vara på väg bort från klubben ses Gervinhos ankomst som ett välkommet tillskott till en klubb som efter sex titellösa säsonger nu suktar efter de ädlaste pokalerna. Övergångssumman för Gervinho är än så länge inte avslöjad.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?