Coachbyte hos Atlético stör Porto

Atlético Madrid hoppas på en nytändning under nya tränaren Abel Resino.


En av de åttondelsfinaler det pratas minst om är det europeiska sydvästderbyt mellan Atlético Madrid och Porto. Spanjorerna kom tvåa i sin grupp efter Liverpool, medan portugiserna lyckades peta den förväntade gruppettan Arsenal från toppen. Men Portos tränare Jesualdo Ferreira vägrar sätta någon som helst favoritstämpel över sitt eget lag.

– Även om vi är i bra form är vi inte favoriter eftersom det inte betyder något. Det är här en annan tävling, en annan atmosfär. Det är inte La Liga, sade Ferreira på den obligatoriska presskonferensen innan matchen, enligt Goal.com.

Porto leder den inhemska ligan efter att ha kammat hem segern i nio av de tolv senaste matcherna. Atlético å sin sida har visat sämre form och har efter bara en vinst på de åtta senaste fighterna halkat ner till en sjunde plats i Primera Division. Detta har fått spanjorernas styrelse att sparka tränaren Javier Aguirre och ersatt honom med Abel Resino – vilket oroar Portotränaren som därför inte vet var han har sina motståndare.

– Det nuvarande Atlético Madrid under Abel Resino kan inte jämföras med Aguirres Atlético, eftersom den nya coachen knappt har varit i laget i två veckor. Just nu är vi inte så bekanta med deras spel som vi var då Aguirre var deras tränare, säger Ferreira.

I väntan på att storebror Real spelar i morgon, onsdag, kämpar lillebror Atlético för avancemang i kväll.

Nyheter24 tippar: Atlético Madrid - Porto 2-2.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!