Söndag 25 Jul
Stockholm

Skottskadad på Utøya - nu får hon träffa sina hjältar

1 av 2
Martha Gustavsen Ødegården överlevde massakern på Utøya.
2 av 2
Martha Gustavsen Ødegården överlevde massakern på Utøya. Foto: Privat

– Spelarnas meddelande gav henne motivation att bli bättre.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt

På fredagseftermiddagen den 22 juli 2011 skakades Norge av ett fasansfullt terrordåd. Först genom en bomb som smällde av i regeringskvarteret där statsminister Jens Stoltenberg har sitt kontor. Timmar senare genom en bestialisk dödsskjutning på Utöya unga socialdemokrater höll sommarläger. 77 människor mördades.

OSLO. Martha Gustavsen Ødegården, 17, är ett stort fan av den engelska storklubben Manchester United. Under tragedin som utspelade sig på ön Utøya utanför Oslo blev hon svårt skadad. Samtidigt befann sig Manchester Uniteds trupp på andra sidan Atlanten, där de försäsongstränade.

– Det första som hände var att Martha fick en signerad tröja från alla spelare i laget och även förhoppningar om ett snabbt tillfrisknande, säger pappan Tore Björn Ødegården till den norska tidningen Verdens Gang.

Kort därefter blev så Martha bättre och då kom nästa stora överraskning, den här gång från de brittiska öarna. Den stora Manchester United-supportern ska nämligen få resa till Carrington och Old Trafford, väl där ska hon få möta alla i klubben och även få se en match och klubben står för alla kostnader.

– Detta är en enorm motivation för henne att bli bättre. När hon fick meddelandet att hon skulle få träffa laget blev hon helt till sig. Hon kunde tro att det var sant, avslutar pappan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela