Malmö FF är vidare till den sista kvalomgången.
1 av 3
Malmö FF är vidare till den sista kvalomgången. - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN
MFF är vidare efter totalt 2-1 mot Rangers.
2 av 3
MFF är vidare efter totalt 2-1 mot Rangers. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Jätteskrällen är ett faktum.
3 av 3
Jätteskrällen är ett faktum. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

Magiskt, Malmö FF

Malmö FF slog ut Glasgow Rangers och är vidare till den allra sista kvalomgången.


MALMÖ. Hemmafansen fick vänta väldigt länge. Men till slut fick de se Jiloan Hamad trycka in det så viktiga 1-1-målet bakom Rangers-målvakten - och dessutom se MFF ta ytterligare ett gigantiskt kliv mot Champions League-gruppspelet.

Efterslängar, fult spel, filmningar och kastade bollar. Det haglade röda kort på Swedbank Stadion. Redan i den 17:e matchminuten visades gästernas Steven Whittaker ut efter en eftersläng på en Malmö-lirare. Men det hindrade inte Nikica Jelavic från att trycka in öppningsmålet på volley bara minuterna senare.

Domaren fortsatte köra ut spelarna även i den andra halvleken, då både Rangers Madjid Bougherra och Malmös Ricardinho visades ut inom loppet av sju minuter.

Men trots alla utvisade spelare kunde Hamad alltså ändå bjuda fansen på ett riktigt drömmål med bara minuterna kvar av mötet. Bara momenten innan det förlösande kvitteringssmålet hade bollen rensats undan precis vid Rangers mållinje. Bollen kom dock tillbaka - och strax utanför straffområdet fick den 20-årige Hamad till en riktig projektil med vänsteryttern.

Rangers försökte få till ytterligare ett mål för att rädda deras Champions League-dröm. Men MFF höll undan, och nu väntar ett sista playoff-spel innan gruppspelet står på tur.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.