Fotboll
1 av 2
Landslagsliraren från Jamaica, Demar Phillips, är bara en i raden av lirare som Elfsborg måste hålla ett extra öga på. - Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX
Fotboll
2 av 2
Magnus Haglund är försiktigt optimistisk inför torsdagskvällens drabbning. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX

Mirakelförsöket - inget talar för Elfsborg

Guliganerna från Borås förlorade första matchen med 4-0. Nu hoppas klubbens medarbetare på ett mirakel.


Förutsättningarna:

Elfsborgs IF står inför en makalöst tuff uppgift. Inom loppet av 90 minuter ska de trycka in åtminstone fyra mål samtidigt som de själva håller tätt bakåt.

Skulle matchen, mot all förmodan, sluta 4-0 till hemmalaget väntar den sedvanliga övertiden.

BORÅS. Absolut ingenting talar för att Elfsborgs IF ska kunna avancera vidare i kvalet till Europa League.

När holmgången i Norge var över hade Aalesunds FK sparkat in fyra baljor bakom Ante Covic. Nu är det alltså dags för returmötet hemma på Borås Arena. Och med andra ord är det verkligen inte mycket som talar för att Anders "Taco" Svensson och de andra ska lyckas vända på steken. Tränaren däremot, ser inte förra veckans nederlag som ett större fiasko.

– Förra mötet var en jämn match på plan ändå slutade den 4-0 efter att tre mål kommit på fasta situationer. Det är såklart alldeles för stora siffror för att vara talande för den matchen, säger tränaren Magnus Haglund inför matchen mot norrmännen.

Elfsborg saknar Stefan Ishizaki som skadat armen samt James Keene som är avstängd efter att ha dragit på sig två gula kort.

– Nu ser vi fram emot den här matchen och ska göra vad vi kan, göra ett försök, att ta oss vidare, avslutar tränaren.

Mirakelförsöket utspelar sig klockan 18.00 på Borås Arena.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

2 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

2 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

2 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

3 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

3 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.