Söndag 25 Jul
Stockholm

Tuffa Champions League-möten

Det bjuds på ett par höjdare när det spelas Champions League-fotboll i kväll.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För andra kvällen i rad spelas det åttondelsfinaler i Champions League.

Chelsea – Juventus (tips 1-1)

På Stamford Bridge spelas ett mycket intressant möte. Chelsea välkomnar Juventus i kväll, en tuff uppgift för Juve, men samtidigt inget som skrämmer Mauro Camoranesi.

– Att spela mot ett engelsk lag innebär alltid problem eftersom de har mycket kvalitet, men jag är optimistisk och tror att vi kan lyckas mot Chelsea, säger Camoranesi till Sky Sports inför matchen.

Den italienske landslagsmannen Camoranesi, som är född i Argentina, fortsätter:

– Detta lag är inte detsamma som (José) Mourinhos lag, nu är de inte längre överlägsna oss. Ranieri har gjort mycket för vår psykologiska styrka. Han insisterar att Juve är bättre och att det är möjligt att vinna över två matcher. Claudio kan dem mycket bra efter sin tid i London.

– Nyckeln i matchen är att inte låta Chelsea kontrollera spelet. Det är inte lätt att stoppa spelare som Lampard, Ballack eller Deco, men så här långt in i turneringen finns det inga lätta matcher.

Chelsea leds som bekant av Rysslands förbundskapten Guus Hiddink – men bara säsongen ut, enligt egen utsago. Han vill säkerligen å Chelseas vägnar revanschera sig för den snöpliga förlusten i förra säsongens final i Champions League. Och framgångar i Champions League kanske kan få honom att ändra sig om framtiden.

Sporting Lissabon – Bayern München (tips 1-2)

Sporting har haft svårt mot tyska lag i Europa. På 14 matcher har det blivit noll segrar, rapporterar Sky Sports inför kvällens drabbning. Bayern München har samtidigt bara förlorat en match av 20 mot portugisiskt motstånd.

För Bayern handlar det för övrigt om en comeback i Champions League. Förra säsongen fick de nöja sig med spel i Uefacupen. Ser man till historien så vinner tyskarna, dessutom gick de igenom Group F utan förlust.

Real Madrid – Liverpool (tips 1-1)

Spännande möte på El Santiago Bernabeu mellan två giganter. Också ett möte mellan två lag som båda ligger tvåa i sin inhemska liga, efter Barcelona respektive Manchester United.

Ryktena om att Rafael Benitez kan komma att lämna Liverpool kan störa. Under onsdagen tog flera bettingbolag bort spelet där man kunde satsa pengar på hans avgång.

Liverpool har vunnit turneringen vid fem tillfällen. En hel del, men inte mycket gentemot Real Madrids nio titlar.

Real Madrid är formstarkt. Laget har vunnit 10 av sina 11 matcher sedan den förre Tottenham-bossen Juande Ramos ersatt Bernd Schuster.

– Matchen mot Liverpool kommer att bli sensationell eftersom det handlar om två av de bästa lagen i världen just nu. Det här mötet blir inte lätt. Men jag är alltid optimistisk och jag tror, med mycket vilja och hårt arbete över två matcher, att Real Madrid är favoriter att ta sig vidare, säger Reals försvarare Sergio Ramos till Sky Sports.

Villarreal – Panathinaikos (tips 2-0)

Villarreal har gått bra i Champions League i år, och hemma är man starka. Det har blivit fem segrar och fem oavgjorda på tio matcher. Grekerna kommer dock stärkta, man inledde gruppspelet med att bara ta en pinne på de inledande tre matcherna innan man kom igång.

Under gruppspelet vann Henk ten Cates Panathinaikos bland annat borta mot Werder Bremen och Inter.

Det bjuds också på en intressant match i matchen mellan landslagsbacken Mikael Nilsson (Panathinaikos) och den förre Hammarby-spelaren Sebastián Eguren i Villarreal.

Samtliga matcher går på Viasats olika kanaler. Sändningarna startar 20:40.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela