Real Madrid föll tungt

Taktik, taktik och taktik. Det var det som gällde för Pool när de slog Real.

Ett Real Madrid i storform, med nio raka segrar, mot ett sargat Liverpool som har snålat rejält med finliret den senaste tiden. Dessutom med lagets viktigaste spelare, Steven Gerrard, på bänken efter skadefrånvaro. Det var många frågor som skulle besvaras när dessa två lag drabbade samman i kvällens Champions Leaguemöte på Santiago Bernabeus gröna gräsmatta. Håller Real Madrids spel ute i Europa? Kan Liverpool vända den negativa trenden? Kan Fernando Torres göra mål på Santiago Bernabeu?

Nja, det verkar inte som det var svaren på frågorna när 45 minuter hade passerat. De två första frågorna hänger givetvis ihop. Om Real Madrid spelar bra krävs än mer av Liverpool. De röda gästerna har i alla fall gjort det förr och de har verkligen inte glömt bort hur man gör det igen.

Med ett ruggigt kompakt försvar såg Liverpool till att Real Madrid tappade bollen varje gång de tog sig längre än tio meter in på deras planhalva. Liverpool var dock det bättre laget och hotade hemmaspelarna vid ett flertal tillfällen. Det farligaste Real Madrid kom till var ett offside-mål av Sergio Ramos.

Annars har det sett ut som vanligt. Arjen Robben har klagat på domaren och försökt förklara varför det är så synd om honom. Casillas har skällt ut försvaret ett par gånger och kryddat det hela med ett par jätteräddningar. Bland annat med en räddning från ett långt, långt, långskott av Xabi Alonso som prövade lyckan från halva planen. Ral har försvunnit. Fernando Torres har fortfarande inte gjort mål och Kuyt springer och springer.

Real Madrid har, sedan Juande Ramos tillträde i klubben, verkligen fått fart på spelet. Laget har nio raka segrar och har endast släppt in två mål. De två senaste matcherna mot Sporting de Gijón och Real Betis slutade dessutom med 4-0 respektive 6-1 till "los blancos". Liverpool har å andra sidan haft det rätt så kämpigt. Man har på två matcher endast lyckats skrapa ihop en enda poäng och laget ligger förnärvarande på en andraplats med sju poäng upp till serieledarna - precis som Real Madrid.

Fernando "El Nio" Torres hade inför matchen, som sagt, aldrig lyckats göra mål på Real Madrid på Santiago Bernabeu - detta trots alla sina år i Atletico de Madrid. Ett spöke enligt vissa, en ren slump enligt andra. Mål blev det inte heller den här gången. Målkungen utgick till synes skadad i den 61:a minuten och in kom Ryan Babel som inte rörde bollen särskilt många gånger. Istället blev det en annan Liverpoolspelare som klev fram och gav gästerna ett riktigt skönt försprång. I den 81:a minuten kunde Yossi Benayoun enkelt nicka in 1-0. Ett resultat som i stort sett stänger det hela. För hur många gånger har Liverpool förlorat på hemmaplan i Champions League? Bollen är dock rund och allt kan hända.

Trots att "marängerna" försökte skapa chanser i den andra halvleken var så var det Liverpool som hade kontrollen. Det var de som skapade de farligaste chanserna och, trots att de spelade disciplinerat på gränsen till tråkigt, till slut vann.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.